Selectionerul spune ca jucatorii n-ar trebui sa se gindeasca la razbunare in meciurile cu Slovenia.

Jocul echipei nationale a Sloveniei nu il ingrijoreaza pe Piturca inaintea partidelor din 2 si 6 iunie din cadrul preliminariilor EURO 2008, dar spune in acelasi timp ca un insucces nu ar trebui considerat un accident avand in vedere valoarea adversarului. "in urma rezultatelor de pana acum, am putea sa spunem ca suntem favoriti, dar eu cred ca sansele la victorie sunt egale.

Totusi slovenii au o echipa cu jucatori destul de valorosi, jucatori buni care evolueaza in campionate puternice. Nu ma ingrijoreaza ce am vazut pe casete. Dar pe mine ma intereseaza foarte mult jocul echipei noastre, nu al lor. Daca totul functioneaza ca si pana acum la noi, atunci nu imi fac probleme mari. E foarte dificil insa sa joci in decurs de partru zile si sa castigi ambele jocuri. Daca s-ar intampla ceva, nu stiu daca s-ar putea numi accident. Pentru ca Slovenia e o echipa buna si a demonstrat-o chiar intr-un meci foarte important cu noi. La barajul de acum cativa ani s-a vazut ca n-am putut sa invingem slovenii. Ce conteaza ca a fost surpriza sau nu? Aici punctele puse in joc sunt importante", a adaugat Victor Piturca.

Selectionerul sustine ca jucatorii n-ar trebui sa se gandeasca la razbunare in meciurile cu Slovenia pentru eliminarea de la barajul din 2001. "Ar fi culmea ca jucatorii sa se gandeasca la razbunare, mai ales ca noi am mai jucat o data cu ei. Bine, a fost un amical, dar i-am invins. si mi se pare ca i-am invins pentru prima data in istoria confruntarilor noastre. Acum sper sa se intample la fel si in cele doua jocuri oficiale", a mentionat tehnicianul.

Victor Piturca a precizat ca si-a stabilit un obiectiv clar impreuna cu jucatorii in aceasta campanie de calificare la EURO 2008. "Pentru noi, ideal ar fi ca sa fim calificati matematic pana la meciul din Bulgaria. Noi asta ne-am propus, sa fim deja calificati acolo", a afirmat Piturca.

intrebat daca Cristian Chivu, capitanul primei reprezentative, ar trebui sa faca pasul spre o echipa mai mare la finalul acestui sezon, avand in vedere ofertele primite de la Barcelona sau Real Madrid, Victor Piturca a raspuns: "in fiecare an se fac speculatii pe seama lui. El este deja la un club mare si cand va veni momentul probabil ca va face si acest pas. Daca va merge sa joace la Barcelona, la Real Madrid, atunci va fi foarte bine. Dar el se simte foarte bine la Roma unde este foarte iubit".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.