Argumentul principal al ardelenilor il reprezinta parcursul excelent pe care l-au reusit in aceasta a doua parte a campionatului. Astfel, clujenii au strins pina acum 20 de puncte, reusind in cele opt partide disputate sase victorii consecutive si doar doua egaluri, cu un golaveraj de 13-3.

Pe linga diferenta mare intre golurile inscrise si cele incasate, se remarca la feroviari ca au si cea mai buna aparare din acest an, dintre toate echipele din Liga I. Acest bilant reprezinta cea mai buna linie de clasament realizata in partea secunda a campionatului, pozitiile urmatoare fiind ocupate de Unirea Urziceni si de Dinamo. De partea cealalta, oponenta Steaua a strins doar 11 puncte din 24 posibile, golaverajul realizat de ei fiind unul negativ, 9-10.

De aceea, presedintele Iuliu Muresan este de parere ca formatia sa are forta de a cistiga meciul cu ros-albastrii. "Noi am avut un parcurs foarte bun pina acum, echipa traverseaza o forma buna. De aceea sint de parere ca putem cistiga meciul cu Steaua. Dupa ce il cistigam, putem incepe sa ne gindim la ocuparea pozitiei secunde", a declarat presedintele clujean. El a fost completat de fundasul franco-lusitan, Antony Da Silva: "Batem sigur, va fi trei la zero pentru noi."

Arbitri nemti la CFR - Steaua

Partida CFR - Steaua va fi condusa de o brigada de arbitri din Germania. La centru va oficia Peter Sipper, care va fi ajutat de asistentii Walter Hoffman si Harald Sather. Centralul Sipper are 37 de ani si este pe lista arbitrilor UEFA din 2003, oficiind in sapte partide din cupele europene. Arbitrul neamt a fost acuzat
in 2005 de Rudi Völler, pe atunci directorul tehnic al lui Bayer Leverkusen, ca a viciat rezultatul unui meci cu Wolfsburg, dupa ce a eliminat nejustificat doi jucatori ai echipei oaspete, farmacistii fiind astfel invinsi cu 2-1.

Interes maxim

Meciul CFR - Steaua creeaza probleme organizatorice la Cluj. Presedintele Iuliu Muresan a spus ca nu stie cum sa mai imparta biletele: "Pe stadionul nostru pot intra maxim 10.000 de oameni, iar cererea este cu mult mai mare. Cred ca nu am fi avut nici un fel de problema, daca puneam in vinzare 25.000 de bilete. Interesul este mare si din partea fanilor Stelei, care vor veni din toate judetele limitrofe". Altfel, profitind de interesul venit din partea spectatorilor fata de partida CFR - Steaua, conducerea a demarat o actiune de popularizare a imaginii feroviarilor. Astfel, a fost pregatita o serie limitata de fulare, care va fi oferita primelor 150 de persoane care vor cumpara biletele. De asemenea, spectatorii de la tribuna A vor primi 300 de sepci cu insemnele ardelenilor.