Dublul campion mondial in 2003 la Mondialele din orasul canadian Vancouver, Valeriu Calancea, adus de Nicu Vlad acum noua ani de la Chisinau si primind ulterior cetatenia romana, a obtinut la Europenele de la Strasbourg doua medalii de aur si una de bronz la categoria 85 kg.
Ghinionistul de la Atena, care s-a accidentat inaintea intrarii in concursul olimpic, s-a refacut complet acum, demonstrandu-si incontestabila valoare. A smuls 165 kg, clasandu-se al treilea la un stil ce nu prea-i convine, fiind devansat de turcul Izzet Ince si de belarusul Vadzim Straltsou, care au obtinut 172 kg, departajarea facandu-se in functie de greutatea corporala, favorabila asiaticului cu 190 grame.

La aruncat, Calancea a urcat pana la 208 kg, ca si Straltsou, mai greu cu 230 grame, iar la total a adunat 373 kg, la fel ca principalii sai adversari. Diferentierea a fost din nou favorabila halterofilului nostru, care a intrat in posesia celui de-al doilea trofeu din cel mai stralucitor metal. A incercat la 219 kg, ceea ce ar fi constituit un nou record al lumii, dar n-a reusit sa ridice bara, amanand decizia pana la Mondialele din toamna, de la Rio de Janeiro. Cu sase distictii, dintre care patru de aur, un argint si un bronz cucerite de Valeriu Calancea si Marioara Munteanu, Romania ocupa inaintea ultimei zile de concurs locul 4 in clasamentul neoficial pe natiuni, dupa Armenia-10, Rusia-8 si Ucraina-6.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.