Vom avea o finala de cupa intre Rapid si Poli Timisoara, adica echipele plasate in clipa de fata pe locurile 3, respectiv 8 din Liga 1

Astfel, calculele pentru calificarea in cupele europene devin tot mai complexe. Ieri, UEFA a tinut sa lamureasca problema reprezentantelor Romaniei, anuntind (sec) ca formatia care va cistiga trofeul va fi inscrisa direct in turul I al Cupei UEFA. Cum Dinamo este deja campioana, iar CFR Cluj are toate sansele sa termine sezonul pe pozitia a doua (va participa in preliminariile Ligii Campionilor), situatia devine interesanta in cazul celorlalte trei aspirante la cupele europene: Rapid, Poli Timisoara si Steaua.

RAPID se poate califica in cupele europene prin trei variante: 1. Cistiga Cupa Romaniei (merge in UEFA); 2. Termina campionatul pe pozitia a doua (turul 2 preliminar al Ligii Campionilor); 3. Termina campionatul pe pozitia a 3-a (Cupa UEFA, indiferent de rezultatul din finala cu Poli Timisoara).

TIMISOARA are numai doua posibilitati prin care poate accede in Europa: 1. Cistiga Cupa Romaniei; 2. Pierde finala in fata Rapidului, dar formatia bucuresteana incheie campionatul pe locul 2. In aceasta situatie, Poli va fi trimisa in Cupa UEFA, in calitate de finalista a competitiei, iar Rapid va merge in turul II preliminar Champions League. Orice alt scenariu este echivalent cu ratarea calificarii in cupele europene.

STEAUA are cea mai ingrata situatie. Formatia din Ghencea risca sa ramina pe dinafara viitorului sezon european, daca Rapid termina pe 2 in Liga 1 si cistiga si Cupa Romaniei, iar CFR incheie anul pe 3 (in acest caz, Poli si CFR vor merge in UEFA). Pentru ca Olaroiu sa califice echipa intr-o cupa europeana, este obligatoriu ca: 1. Steaua sa ocupe locul 3 in campionat (situatie in care NU mai conteaza cine cistiga Cupa); 2. Rapid sa cistige Cupa Romaniei si sa termine sezonul pe locul 3.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.