Ultimul derby al acestei editii de campionat va avea loc maine seara, in Giulesti (ora 20.00, in direct la Kanal D), unde Rapid va primi vizita “cainilor rosii”

Din pacate, spectacolul promis de o asemenea confruntare va avea mult de suferit, deoarece nu va putea fi urmarit decat din fata televizoarelor. Si asta datorita masurilor luate de Comisia de Disciplina a FRF, care a decis ca acest meci sa se desfasoare cu portile inchise, in urma incidentelor de la precedentul joc din Giulesti, Rapid - Steaua (2-3). Totusi, partida s-ar fi putut disputa cu spectatori, pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", insa, inexplicabil, conducerea giulestenilor a refuzat aceasta varianta, preferand propria arena, dar si lipsa suporterilor.

Ramane de vazut daca atmosfera de "amical" fara public le va prii jucatorilor lui Razvan Lucescu, cel care a declarat ca a ales Giulestiul deoarece "aici ne simtim cu adevarat acasa". In replica, dinamovistii s-au aratat nemultumiti de acest aspect, dupa cum s-a exprimat si tehnicianul Mircea Rednic. "Ne deranjeaza ca jucam fara suporteri, mai ales ca Dinamo a facut eforturi ca meciul sa se dispute pe «Lia Manoliu».

Numai ca cei de la Rapid au ales Giulestiul, asta e", a declarat, ieri, Rednic. Dincolo de aceste discutii si de rivalitatea dintre cele doua grupari, partida de maine seara este mult mai importanta pentru "visinii", aflati intr-o lupta acerba cu CFR Cluj si Steaua pentru locul doi, in timp ce "alb-rosii" sunt practic campioni. In acest sens, patronul formatiei de langa Podul Grant, George Copos, si-a exprimat increderea in echipa, careia i-a cerut macar obtinerea pozitiei secunde in Liga I. "Cred in continuare ca Rapid este cea mai buna echipa din campionat si vreau sa terminam cel putin pe locul doi, ceea ce vor si jucatorii. Sunt convins ca baietii vor aborda foarte serios meciul cu Dinamo si ati vazut ca atunci cand sunt foarte responsabili, pot invinge orice echipa romaneasca", a declarat Copos.

De cealalta parte, antrenorul echipei din Stefan cel Mare, Mircea Rednic, a marturisit ca-si doreste foarte mult victoria, desi a subliniat ca jocul este mai important pentru gazde. "Este un meci foarte greu, important, pe care dorim sa-l castigam, poate mai mult eu decat jucatorii. Oricum, suntem pregatiti pentru victorie, care ne-ar face 99% campioni", a spus "Puriul", care a adaugat ca are la dispozitie intreg lotul de jucatori, inclusiv francezul Fernandes, accidentat destul de serios la derby-ul cu Steaua. Partida din Giulesti va fi arbitrata de o brigada autohtona, avandu-l pe Sebastian Coltescu la centru, iar ca asistenti pe Marcel Savaniu si Aurel Onita.

Si in Ghencea va avea loc o alta confruntare cu portile inchise, intre Steaua si Poli Iasi. Avandu-l pe Cosmin Olaroiu proaspat confirmat pe banca tehnica, stelistii spera sa intrerupa seria esecurilor din ultima vreme si sa reintre in lupta pentru locul doi. De acest lucru este insa constient si antrenorul iesenilor, Ionut Popa, care a declarat ieri ca "ros-albastrii" isi joaca ultima sansa de a prinde un loc in cupele europene. "I-am avertizat pe jucatorii mei ca Steaua ramane Steaua, indiferent de situatie. Nu trebuie sa se culce pe o ureche. Pentru Steaua, meciul cu noi reprezinta ultimul cartus pentru a ramane in cursa pentru Europa", a afirmat Popa, care a adaugat ca echipa sa mai are nevoie de sase puncte pentru a se salva de la retrogradare.

CFR Cluj incearca in aceasta dupa-amiaza sa-si consolideze pozitia de vice-lider a clasamentului si sa obtina, totodata, a saptea victorie consecutiva, pe terenul celor de la FC Vaslui. "O sa mergem la Vaslui cu convingerea ca este inca o finala din cele opt pe care le mai avem de disputat pana la sfarsitul campionatului pentru atingerea obiectivului propus. Ne asteapta o partida foarte dificila, pentru ca Vasluiul are o echipa frumoasa care a inregistrat o serie buna de 13 meciuri fara infrangere.

Daca vrem cele trei puncte, trebuie sa facem o partida extraordinara, e clar acest lucru!", a declarat antrenorul clujenilor, Cristiano Bergodi. Moldovenii, insa, nu s-au aratat prea impresionati de parcursul CFR-ului si, prin vocea tehnicianului Viorel Hizo, si-au manifestat speranta intr-o victorie. "Pana acum, CFR a avut un parcurs bun, dar cu echipe sub nivelul Vasluiului si abia de la noi vor incepe partidele dificile. Va fi o partida extrem de grea pentru ambele formatii, dar care nu va multumi pe niciuna cu o infrangere sau cu un rezultat de egalitate. Cel putin pentru noi ar fi un nou semiesec, mai ales ca avem deja doua remize in acest retur, cu Rapid si Craiova", a precizat "Dulaul".

La Pitesti, FC Arges si Gloria Bistrita sustin o partida mai mult pentru statistici, deoarece pitestenii lui Dorinel Munteanu sunt ca si retrogradati, fiind greu de crezut ca mai pot recupera in opt etape diferenta de zece puncte ce-i separa de ocupanta locului 14, Univ. Craiova.

Celelalte intalniri ale etapei a 27-a, Craiova - Urziceni, UTA Arad - Otelul, Pandurii - Farul Constanta si Poli Timisoara - Ceahlaul suscita interes doar pentru batalia din subsolul clasamentului, in care nemtenii lui Sunda, oltenii lui "Mourinho" Stoica, aradenii lui Lacatus si "marinarii" lui Panduru duc o lupta in patru pentru salvare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.