Venirea lui Daniel Oprita din vara deschide posibilitatea lui Claudiu Niculescu sa paraseasca trupa din stefan cel Mare. Virful nu are inca oferte, dar este monitorizat de mai multe echipe, printre care Sociedad si Bruges.

Desi atacantul a semnat in iarna prelungirea contractului, actionarii i-au promis ca va fi lasat sa plece in cazul in care va primi opropunere din Occident.

Acistigat cu Dinamo mai multe trofee, a jucat in cupele europene si a ajuns sa evolueze si pentru nationala Romaniei. Avind in vedere ca va implini 31 de ani in vara, Claudiu Niculescu ar avea toate motivele sa plece din stefan cel Mare. Asa s-au gindit, de altfel, si conducatorii ciinilor, care s-au hotarit sa-i dea drumul, in sfirsit, atacantului. La toate motivele de mai sus, s-a mai adaugat unul: aducerea lui Daniel Oprita.

Stelistul este vazut ca un partener ideal de linie ofensiva pentru Danciulescu si se mizeaza pe el sa fie inlocuitorul pentru Claugol. Actionarii ciinilor par hotariti sa-i dea drumul din vara. "si-a facut datoria pentru club si trebuie lasat sa plece. Are o virsta, trebuie sa se realizeze pe plan profesional. Chiar e momentul", a spus unul dintre sefii din Groapa.

Mai mult, ciinii cred ca si clubul ar putea obtine un beneficiu important din vinzarea lui Niculescu, pentru ca acesta este un jucator cunoscut si bine cotat in Europa. Problema, momentan, e ca nu sint oferte, dar acestea vor aparea probabil, mai ales ca mai multe cluburi il monitorizeaza atent pe virful lui Mircea Rednic. Printre ele, cele mai insistente sint Real Sociedad si FC Bruges, care il urmaresc inca din toamna. Claudiu a avut in ultimul timp propuneri concrete de la Heerenveen, dar si din China si Coreea de Sud, numai ca sefii alb-rosiilor nu agreeaza varianta plecarii in Asia a fotbalistului.

De altfel, si Cristi Borcea a recunoscut unor persoane ca despartirea de viitorul sau fin este iminenta: "La vara, il cunun si pe urma ii dau drumul", s-a destainuit directorul general unor apropiati.

CLAUDIU NICULESCU: Mai am contract cu Dinamo inca trei ani si jumatate si vreau sa il respect. Am zis si ma repet: voi pleca doar in cazul unei oferte astronomice, prin care sa cistig de cinci, sapte sau opt ori mai multi bani decit in stefan cel Mare

Marian Aliuta spre Dinamo?

Concediat de grecii de la Iarklis, Marian Aliuta poate redeveni o solutie pentru echipa antrenata de Mircea Rednic. in vara, mijlocasul a fost foarte aproape de a ajunge in Groapa, Cristi Borcea fiind la un pas de a obtine semnatura fostului stelist. De teama suporterilor dinamovisti, Aliuta a ezitat sa dea un raspuns afirmativ. Cum reteta fostilor militari in stefan cel Mare are un succes extraordinar, iar Oprita este ultimul venit pe aceasta filiera, varianta transferului lui Aliuta la Dinamo revine pe tapet.

"La fel ca Steaua"

Mircea Rednic spune ca vrea sa cistige meciul cu Rapid si pentru ca a fost antrenor acolo in trecut. "Am avut si momente frumoase, dar si probleme. Oricum, adevaratii rapidisti ma respecta pentru ce am facut acolo. Tocmai de asta vreau sa cistig meciul asta. E la fel de important ca si cel cu Steaua, pentru ca e un derby", a spus tehnicianul ciinilor.

Protest contra portilor inchise

Suporterii ciinilor sint nemultumiti de deciziile Comisiilor FRF, care au hotarit ca mai multe meciuri din acest final de sezon sa se dispute cu portile inchise. Fanii au initiat o campanie pentru care s-au strins deja 500 de semnaturi contra acestor practici ale sefilor fotbalului romanesc. Campania se adreseaza Oficiului pentru Protectia Consumatorului, fiind invocate mai ales drepturile celor care au platit in avans pentru servicii, mai exact cazul detinatorilor de abonamente, care sint privati de FRF de drepturile lor.

Varianta surpriza

La nivelul declaratiilor oficiale, ciinii cauta in continuare un stadion pentru Champions League. Iar mai nou a aparut o noua varianta, adusa in discutie de Nicolae Badea. "Am vorbit deja cu domnul Bosinceanu. Vom anunta in iulie la UEFA doua stadioane pe care sa putem juca si Farul este o varianta, daca se termina modernizarea la arena constanteana", a spus presedintele CA. Cu toate acestea, se pare ca alb-rosiii s-au decis asupra arenei pe care isi vor disputa meciurile, aceasta fiind cea din Bulevarul Ghencea. De altfel, Cristi Borcea le-a si spus fanilor intr-o intilnire care a avut loc zilele trecute ca partidele de acasa din Liga Campionilor se vor disputa pe Steaua.

Intilnire de taina

Marti, clubul din soseaua stefan cel Mare a avut un oaspete deosebit. La biroul lui Cristi Borcea a venit Gheorghe stefan, finantatorul Ceahlaului. Cei doi oficiali au stat aproape trei ore la discutii. intrebat despre rezultatele intrevederii, patronul nemtenilor a avut urmatoarea replica: "Am discutat despre stadion. I-am spus domnului Borcea ca nu pot sa-l ajut, mai ales ca doar in grupele Ligii poate juca la Piatra Neamt, nu si in sferturi, pentru ca stadionul este de categoria a III-a". Numai ca in declaratia lui stefan exista o inadvertenta. Daca stadionul sau ajunge la categoria a treia in aceasta vara, Dinamo poate juca si semifinala de Champions League acolo, categoria elite fiind necesara doar pentru finala.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.