Giulestenii s-au impiedicat deja de doua ori de Pandurii in acest campionat, reusind doar rezultate de egalitate, si spun ca pentru partida din aceasta seara nu mai sint dispusi la compromisuri.

George Copos ii ironizeaza pe gorjeni, amintindu-le ca un egal nu ii poate califica in finala. Antrenorul-jucator Viorel Moldovan nu-i priveste de sus pe elevii lui Eugen Neagoe.

Rapid va da piept in semifinalele Cupei Romaniei cu Pandurii Tirgu Jiu, echipa pe care in sezonul acesta nu au izbutit sa o bata, pierzind in fata acesteia patru puncte pretioase in clasament. in campionat, ambele partide s-au incheiat la egalitate, 1-1, iar dupa meciul retur giulestenii s-au ales cu stadionul suspendat. Gorjenii n-au fost buturuga mica doar pentru giulesteni, punindu-le mari probleme si celor de la Dinamo, chiar la Bucuresti, cind s-au impus cu 1-0, eliminindu-i pe acestia din Cupa. Feroviarii iau in serios jocul cu elevii lui Neagoe, fiind avertizat i de evolutiile constante ale oltenilor in acest sezon.

Singurul care este convis ca alb-visiniii vor avea cistig de cauza este George Copos: "Este un meci de Cupa, care nu are cum sa se incheie la egalitate. Din pacate pentru panduri, a sosit clipa cind o sa piarda in fata noastra". Altfel, Viorel Moldovan nu ii subestimeaza pe fotbalistii gorjeni. "ii luam in serios, deoarece ei au avut un parcurs foarte bun si au eliminat pe Dinamo. Tratam acest meci cu maxima atentie, pentru ca este in joc finala. Nu conteaza ca avem probleme de lot, le-am avut si la Pitesti si la Constanta si am invins, la fel vom face si acum", a declarat atacantul.

Cupa este unul dintre obiectivele Rapidului la inceputul sezonului, alaturi de cistigarea campionatului, dar cum titlu este compromis, pentru rapidisti pastrarea trofeului a devenit principala tinta, pentru salvarea unui sezon mai putin reusit. "in campionat am remizat de doua ori cu Pandurii, dar meciurile din Cupa Romåniei sint o alta mincare de peste. Echipa din Tirgu- Jiu este redutabila gratie disciplinei aratate pe teren. Va fi un meci care pe care. Vrem sa pastram trofeul in Giulesti, deoarece ne va asigura prezenta in Cupa UEFA. Ce-i in mina nu-i minciuna!", a spus secundul lui Razvan Lucescu.

Stancu, aproape pandur

Ionut Stancu a fost foarte aproape in iarna sa ajunga la Pandurii. Acesta este in relatii bune cu antrenorul gorjenilor Eugen Neagoe. "Este adevarat au exista negocieri, dar eu nu am vrut sa parasesc Giulestiul, pentru ca ma simt bine aici", a declarat aparatorul. La Tirgu-Jiu a ajuns, totusi, mijlocasul Ciprian Vasilache, care a fost cumparat de olteni in iarna de la Rapid.

La Timisoara, ca acasa

Daca fanii giulesteni i-au incurajat pe jucatorii lui Poli la partida de ieri cu Steaua, la rindul lor, timisorenii vor face galerie Rapidului in semifinala de azi cu Pandurii, lucru care il face pe Emil Dica sa se simta ca acasa pe Dan Paltinisanu: "E foarte bine pentru noi ca exista aceasta reciprocitate, pentru ca va fi o atmosfera precum cea din Giulesti si e ca si cum am juca acasa. Vreau neaparat sa iau a doua Cupa cu Rapid".

"Vreau o finala cu Poli"

Marin Condescu, presedintele Pandurilor, a anuntat o prima de 5.000 de euro pentru semifinala cu Rapid. Remunerat ia este una record pentru clubul gorjean, care in cazul unei victorii ar juca in premiera in finala Cupei Romaniei. "E un meci foarte important pentru noi, pe linga performanta sportiva. Ne-ar ajuta foarte mult si in demararea investitiilor pe care avem de gind sa le facem la stadionul nostru.

Suma de bani pe care am obtine-o in cazul calificarii in finala ne-ar fi foarte folositoare", a declarat oficialul gorjean. seful minerilor este de parere ca formatia sa poate furniza surpriza in meciul de la Timisoara: "Noi sintem cei care nu avem nimic de pierdut, ci doar de cistigat, pentru ca plecam cu sansa a doua. Acesta este atuul echipei noastre, cred ca jucatorii vor face un joc mare, la finalul caruia ne vom bucura. Daca in campionat CFR Cluj a reusit sa rupa suprematia echipelor din Bucuresti, de ce nu s-ar intimpla asta si in Cupa? Ar fi ceva benefic pentru fotbalul nostru ca finala sa se joace intre noi si Poli Timisoara". (Mihai Nejneru)


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.