Felipe Massa a devenit, in Bahrain, al treilea pilot care cistiga o cursa in 2007. Brazilianul este insa numai al patrulea in ierarhie, primele locuri fiind ocupate, cu acelasi numar de puncte, 22, de Kimi Raikkonen, Fernando Alonso si de Lewis Hamilton. McLaren-Mercedes conduce la constructori. Urmatoarea cursa are loc peste trei saptamini, in Europa, pe circuitul din Barcelona.

Massa a fost cel mai rapid in antrenamentele libere si in calificarile de la Sepang, dar cursa respectiva a
fost dominata de McLaren, Alonso izbutind sa cistige beneficiind si de sprijinul acordat de Hamilton,
care i-a tinut in spate pe rivalii de la Ferrari. in Bahrain insa, lucrurile s-au schimbat. Brazilianul si-a adjudecat prima pozitie pe grila de start, iar apoi a facut o cursa perfecta, terminind primul fara emotii.

Hamilton, plecat al doilea, a terminat pe aceeasi pozitie si, poate, daca masina sa se comporta asa cum s-a intimplat in sectiunea de final, cu ultimul set de pneuri, putea chiar sa dea lovitura. Sigur, in acel moment, nici Massa nu a mai fortat, dar, oricum, este clar ca in primele doua treimi ale cursei Felipe a beneficiat de faptul ca Lewis nu a putut merge asa cum isi dorea.

Pozitia a treia a podiumului i-a revenit lui Raikkonen, care a izbutit sa-l depaseasca pe Alonso, cu
ajutorul mecanicilor si strategilor echipei, la prima trecere pe la boxe. Apoi, Kimi s-a distantat constant si n-a mai avut probleme, in timp ce Fernando, campionul lumii, avea sa fie marele perdant. Pentru ca el nu a cedat doar locul trei celor de la Ferrari, ci si pozitia a patra, lui Heidfeld, care a reusit o depasire extrem de spectaculoasa. Germanul a fost revelatia intrecerii si a probat din nou ca BMW Sauber este anul acesta intr-un real progres, lucru confirmat si de faptul ca polonezul Kubica a terminat intrecerea pe pozitia a sasea.

Trulli si Fisichella au obtinut ultimele locuri in puncte, Renault continuind sa fie departe de prestatiile care i-au adus doua titluri supreme consecutive. Este si vina materialului de concurs, lucru recunoscut de Briatore, dar este vorba, evident, si de lipsa unui pilot capabil sa depaseasca acest handicap.

CALIFICARI. Massa a fost peste Hamilton
Simbata, Felipe Massa a obtinut al doilea pole position al sezonului, impunindu-se in fata lui Lewis Hamilton, al doilea clasat in cursa de ieri. Brazilianul a dominat primele doua sedinte din sesiunea dedimineata, pentru ca apoi sa demonstreze ca este mai rapid decit Hamilton si in ultima parte a zilei, cea care a stabilit grila de start. Ferrari a fost mai rapida si in cursa, italienii demonstrind inca o data.

FELIPE MASSA:
"Masina mea nu a fost foarte bine echilibrata la inceput, insa am rezolvat aceste
probleme dupa a doua oprire la boxe. Acest campionat este foarte disputat."

LEWIS HAMILTON:
"Am facut citeva greseli in timpul cursei si m-au costat la final. Ne-am distantat fata de Ferrari, si asta conteaza enorm pentru mine."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.