Se stie deja, marti, cu trei zile inaintea Adunarii Generale a federatiei bulgare (care se va intruni maine), Hristo Stoicikov a anticipat hotararea ce urma sa fie luata impotriva sa de oficialii forului national si si-a dat demisia de la carma reprezentativei tarii vecine.

"N-am vrut sa-i lezam demnitatea. Am asteptat sa-si gaseasca un club", a explicat "vicele" Lecikov plecarea lui Stoicikov, care - apropo de demnitatea si asa sifonata - a realizat (spre regretul romanilor) ca scandalurile si declaratiile defaimatoare (inclusiv la adresa conationalilor sai) nu fac de fel casa buna cu performanta, astfel ca, odata cu "secundul" Dimitar Dimitrov, a renuntat la functia de selectioner. "Atmosfera negativa creata in jurul echipei si presiunea indreptata impotriva mea m-au determinat sa demisionez", s-a justificat cel poreclit "Bufonul", care, la doar cateva ore dupa rezilierea contractului cu federatia de la Sud de Dunare, a semnat (pana la finalul sezonului, cu optiune de prelungire pentru inca un an) cu formatia romanului Gabi Tamas, Celta Vigo. De altfel, Stoicikov a si fost prezentat oficial ieri de gruparea spaniola, bulgarul inlocuindu-l in functie pe Fernando Vazquez, care a demisionat luni.

Romanii regreta plecarea "Bufonului"

Apropo de rezultatele si, totodata, de "ispravile" selectionerului olandez Marco Van Basten (certat cu o pleiada de jucatori-vedeta) si a celui bulgar, Hristo Stoicikov (irascibil cu toti cei din jurul sau), multi dintre noi am realizat ca - pentru binele nationalei lui Piturca - ar fi perfect ca adversarele din Grupa G a preliminariilor CE 2008 sa-si pastreze antrenorii mai sus amintiti. Din pacate insa, odata cu plecarea lui Stoicikov, majoritatea romanilor incep sa-si faca griji la gandul ca Bulgaria si-ar putea angaja un antrenor mai capabil, care sa ne dea peste cap planurile de calificare la turneul de anul viitor, din Austria si Elvetia.

"E bine si nu prea pentru noi. Totusi, cred ca eram mai avantajati daca Stoicikov ramanea selectionerul bulgarilor. Cu balamucul care il facea la nationala tarii sale ne-am fi calificat sigur. Asa insa… Ma tem ca oficialii federatiei vor angaja un antrenor de elita, chiar daca nu intotdeauna astfel de schimbari sunt benefice", a spus seful LPF, Mitica Dragomir, care nu exclude posibilitatea ca responsabilii forului vecin sa-l numeasca selectioner pe germanul Felix Magath, pe lista mai figurand autohtonii Plamen Markov, Krassimir Balakov, Ljupko Petrovic si Stanimir Stoilov. "Era mai bine pentru noi daca nu demisiona Stoicikov", a adaugat si fundasul Cosmin Contra, care nu uita jignirile ("mamalicki, go home!" sau "cand eu aveam Mercedes si BMW voi mergeati cu bicicleta) aduse romanilor de "Bufonul" Hristo, care, culmea invidiei si a prostiei, a avut tupeul sa spuna ca remiza tricolorilor din Olanda ar fi fost blat.

"Plecarea selectionerului bulgar poate fi cu doua taisuri. La inceput va fi o oarece deruta in echipa lor, dar la fel de bine ar putea fi si rau pentru noi, deoarece jucatorii vor incerca sa dea tot ce-i mai bun din ei", a completat Razvan Rat in perspectiva meciului revansa (pe 17 noiembrie, la Sofia), in vreme ce Gabi Tamas s-a abtinut de la comentarii, tinand cont de faptul ca Stoicikov este noul sau antrenor de la Celta Vigo.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.