Cu citeva ore inainte de stabilirea pedepsei Stelei, verdict aminat, LPF a refacut regulamentul

Comitetul de Urgenta al LPF, intrunit ieridimineata, a luat o decizie care pare curioasa in lumina evenimentelor intimplate la derby-ul Steaua - Dinamo. Dupa ce fanii echipei campioane au aruncat cu telefoane mobile, torte sau pungi de seminte pe terenul echipei din Ghencea, se astepta ca din nou stelistii sa nu mai joace pe teren propriu, ci la 150 de kilometri de Bucuresti, mai ales ca erau recidivisti.

Insa decizia Comitetului de Urgenta al LPF, aceea de a reintroduce in regulament sanc- tiunea care prevede ca echipele pot juca pe teren propriu, insa cu portile inchise, face ca echipele care sint judecate de Comisia de Disciplina sa poata beneficia de aceasta "clementa". Vicepresedintele LPF, Alexandru Boc, a motivate decizia, declarind: "E mult mai logica sanctiunea cu portile inchise, deoarece cheltuielile pentru a evolua la 150 de kilometri in cazul unei suspendari sint foarte mari. De asemenea, exista probleme legate de alegerea locului de desfasurare, pentru ca unele stadioane nu sint omologate sau unii conducatori nu vor sa puna la dispozitie terenurile pentru a evita incidente si acolo".

Acest lucru este cu atit mai ciudat, cu cit Comisia de Disciplina a FRF a aminat pentru miine verdictul in cazul suspendarii terenului din Ghencea, in urma comportamentului fanilor stelisti, cei care au aruncat cu telefoane mobile, bete de steag sau pungi de seminte in teren. Motivul invocat este acela de a se mai putea aduna probe pina miine, insa nu este exclus nici ca suspendarea Stelei sa fie incadrata in nou reintrodusa sanctiune, aceea de a juca cu portile inchise, si nu la 150 de kilometri de Bucuresti.

Decizia s-a aminat

In urma incidentelor de la meciul dintre Steaua si Dinamo, atunci cind fanii stelisti au aruncat cu diverse obiecte in teren, Comisia de Disciplina a FRF i-a chemat ieri pe oficialii celor doua echipe pentru audieri. In urma acestora, membrii comisiei au hotarit sa amine o decizie pina miine, pentru a se aduna mai multe probe. "Va veni si observatorul meciului miine. Steaua sustine ca si suporterii dinamovisti au aruncat cu obiecte, dar ei trebuie sa probeze aceste afirmatii", a declarat Constantin Danilescu, reprezentantul celor de la Dinamo. De asemenea, s-a aminat, pentru a doua oara, si verdictul din cazul Sorin Corpodean - Gigi Becali.

VALERIU ARGASEALA (director sportiv): "Verdictul s-a aminat pentru miine. Asta pentru ca membrii comisiei sa-l poata audia si pe observatorul partidei din Ghencea."

Primul antrenament

Atacantul Stelei, Daniel Oprita, a efectuat astazi prima sedinta de pregatire in Ghencea dupa accidentarea suferita pe 9 decembrie, in partida cu Universitatea Craiova. Diagnosticat cu ruptura de ligamente, cu probleme la tendonul rotulian, Oprita s-a operat la clinica Isokinetic, acolo de unde a revenit in tara vineri. El mai trebuie sa urmeze un program separat de pregatire pentru aproape doua luni inainte de a fi apt complet de joc.

Tweety s-a predat

Catalin Iordan, alias Tweety, s-a pus la dispozit ia organelor abilitate, inca de la ora 11:00 a diminetii de ieri. El fusese identificat de politistii sectiei 22, asta dupa ce Jandarmeria le trimisese acestora pozele a sase suspecti. Purtatorul de cuvi nt al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat: "Catalin Iordan a fost identificat ca urmare a imaginilor primite de la TVR. Am trimis cinci echipaje de politie la cinci locatii diferite. Nu l-am gasit si atunci am apelat la mama suspectului ca sa-l convinga sa se predea".

Catalin Iordan s-a prezentat la sectia 22 de Politie insotit de avocatul sau, iar in jurul orei 15:00 a sosit acolo si Robert Cristea, cameramanul lovit cu lantul. Dupa audieri, avocatul Radu Enache a spus: "Clientul meu nu e vinovat. In imaginile surprinse de TVR nu se vede momentul loviturii. El nu a venit pregatit cu lantul, ci il uitase dupa ce si-a plimbat ciinele".

Din pricina ca IML i-a eliberat un certificat medical, lui Robert Cristea, care atesta ca nu are nevoie de ingrijiri medicale decit sapte zile, fanul nu va fi urmarit penal, pentru ca nu intruneste conditiile unui fapt penal, situatie in care victima trebuie sa aiba nevoie de ingrijiri medicale cel putin 15 zile.

Ghionea, la cutit

Dupa ce sezonul a inceput sub auspicii proaste pentru Steaua, Victoras Iacob accidentindu-se inca din turul campionatului, nici restul acestuia nu a continuat altfel. Daniel Oprita, Nicolae Dica, Ovidiu Petre si Sorin Ghionea au fost tot atitea absente de durata din lotul ros-albastru, Oli avind de foarte putine ori lotul complet la dispozitie. Ghionea s-a accidentat la meciul retur cu UTA, atunci cind se credea ca aparatorul central al Stelei a facut o entorsa a genunchiului sting.

Dupa ce a facut mai multe investigatii, inclusiv obisnuitele RMN-uri, fundasului nu i s-a putut pune un diagnostic, medicii dind mai multe variante de leziuni pe care ar fi putut sa le sufere genunchiul stelistului. Dupa ce l-a contactat pe Chivu, fiind sfatuit de acesta sa vina la Roma, la clinica Villa Stuart, Ghionea i-a urmat sfatul tricolorului. Ajuns pe miinile doctorului Marianni, Sorin s-a operat, el revenind in tara in cursul zilei de luni. Chiar daca nici unul dintre oficialii Stelei nu a vrut sa declare ceva despre acest lucru, se pare ca Ghionea a fost operat de menisc si va rata restul sezonului ramas de jucat in Liga I.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.