Operatia la care a fost supus Florea Dumitrache s-a incheiat foarte bine, desi a fost una foarte riscanta. In cursul zilei de ieri, starea de sanatate a marii glorii a ciinilor s-a ameliorat simtitor. El poate acum sa respire fara ajutorul aparatelor si raspunde la stimuli, iar semnele sint din ce in ce mai bune.

Fostul golgeter nu iesise inca din coma, dar lucrurile par sa se indrepte.

De citeva zile, suflarea dinamovista respira in ritmul lui Florea Dumitrache. Vestea cazuta chiar inaintea meciului din Ghencea i-a ambi- tionat si mai mult pe jucatorii lui Mircea Rednic, care i-au dedicat si lui victoria, iar galeria a afisat un banner de sustinere pentru fostul golgeter si i-a scandat numele. Cu toate acestea, sperante erau destul de putine. Operatia pe care medicii au facut-o a fost una foarte riscanta, iar Nicolae Badea era pesimist:"Nu trebuie sa ne facem iluzii".

De altfel, deznadejdea era expresia tuturor, inclusiv a doctorilor, care faceau declaratii circumspecte. Ieri insa, speranta si-a facut loc in salonul unde sufera unul dintre cei mai mari atacanti din istoria Romaniei. Situatia s-a ameliorat, a intervenit stabilitatea si, mai mult, acum raspunde la stimuli fizici, ceea ce i-a facut pe doctori sa spuna ca lucrurile sint acum spre bine. Aparatele care l-au tinut in viata citeva zile au fost date la o parte, iar apropiatii sai sint mult mai optimisti.

"Nici nu eram siguri daca putem sa-l bagam in operatie, dar acum lucrurile s-au indreptat mult. N-o sa putem spune ca e bine decit atunci cind va iesi din coma, iar asta nu s-a intimplat inca", sint cuvintele lui Jean Grama, organizatorul de competitii al ciinilor si unul dintre cei care nu au mai avut somn de cind a cazut nenorocirea. Asa ca inima care a stat neinfricata in fata lui Pele, Jairzinho sau Carlos Alberto mai are o sansa.

Ramine ca si ochii care urmareau fericiti mingea ce intra in poarta Cehoslovaciei sa se deschida, iar picioarele care ii hipnotizau pe fundasii Albionului sa mearga din nou.

CORNEL DINU: "Doctorii au spus ca a fost un miracol ca a rezistat interventiei chirurgicale. Avem un licar de speranta. Totul depinde de cum va rezista organismul sau, pentru ca este destul de slabit in urma operatiei. Oricum, sint semne bune."

Sprijinit de toata lumea

Drama lui Florea Dumitrache i-a mobilizat pe fostii sai colegi de generatie. Cornel Dinu a fost mai mereu alaturi de Mops si de familia lui, stind mult timp la capul acestuia. Conducatorii dinamovisti s-au oferit sa suporte toate costurile operatiilor sau tratamentelor de care e nevoie, iar Mircea Lucescu, fostul partener din atacul de la Guadalajara, se intereseaza si el de situatie si s-a oferit sa ajute in orice fel posibil, pentru ca fosta glorie a ciinilor sa reziste.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.