AS Roma a suferit una dintre cele mai rusinoase infringeri din istoria competitiei, fiind zdrobita cu 7-1 de Manchester

Este a doua diferenta de scor din istoria Ligii, cea mai grea infringere fiind administrata de Juventus lui Olympiakos Pireu, 7-0. Spectacolul de pe teren a salvat o dubla intilnire marcata de violentele fanilor.
Manchester United era inaintea sferturilor de finala marea favorita a caselor de pariuri la cistigarea Ligii Campionilor, iar partida de pe Old Trafford nu a facut decit sa-i intareasca acest statut. Dominati copios in partida tur, cind au scapat ca prin minune cu o infringere la limita, diavolii s-au dezlantuit pe teren propriu.

Suturile lui Carrick, precizia paselor lui Giggs, insistenta lui Rooney, viteza lui Cristiano Ronaldo, siguranta defensivei conduse de Rio Ferdinand au infaptuit miracolul din Teatrul viselor. Aflata sub hipnoza, Roma a uitat prima lege a fotbalului italian: apararea.

Asa cum a demonstrat-o si Liverpool in finala de la Istanbul, o echipa engleza dezlantuita este mai greu de oprit ca un TGV intre statii. Nici macar arbitrul nu a avut curajul sa traga semnalul de alarma. Ar fi insemnat sa se joace o singura repriza, maximum 60 de minute.

Diavolilor le-a iesit tot: suturi, combinatii, schimbari. "A fost o performanta remarcabila, fiecare jucator contribuind la rezultatul final. Este cea mai buna partida pe care am facut-o in cupele europene in cei 20 de ani de cind ma aflu aici. Nu ne asteptam sa cistigam cu 7-1, dar jocul nostru a fost extraordinar. Faptul ca sint trei echipe englezesti in semifinale demonstreaza ca sintem cea mai puternica liga din lume", a declarat antrenorul lui Manchester, Alex Ferguson.

Este pentru prima data cind echipa lui Ferguson reuseste sa se califice dupa ce a pierdut in prima mansa, diavolii clacind in precedentele sase incercari.

RECORD. Intrecuti doar de Juventus

AS Roma este a doua echipa italiana care primeste sapte goluri intr-un meci din cupele europene dupa Juventus Torino. Batrina Doamna a pierdut cu 7-0 in fata austriecilor de la SC Wiener in Cupa Campionilor Europeni, editia 1958-1959.

INCIDENTE. Din nou probleme cu suporterii

Politia britanica a arestat mai multe persoane, marti, dupa incidentele din fata stadionului Old Trafford, intre suporterii englezi si cei italieni, la meciul dintre Manchester United si AS Roma, din mansa secunda a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. Politia a fost nevoita sa intervina pentru a evita ca un conflict, in care suporterii englezi au aruncat proiectile, sticle si cutii spre italieni, sa nu degenereze.

Chivu: "Nu avem scuze"

Considerat principalul vinovat la golul al doilea al lui United, romanul a declarat ca jucatorii romani nu au nici o scuza pentru umilinta suferita. "E greu sa gasesti scuze. Cred ca am inceput bine jocul si au fost cinci minute in care am avut sanse, dar, dupa 20 de minute, eram la pamint", a spus Cristi Chivu, care a mai adaugat: "Am simtit ca orice sut pe poarta era gol".

VALENCIA - CHELSEA 1-2. Mourinho se teme
Chelsea s-a impus cu 2-1 pe Mestalla, Sevcenko si Essien reusind sa intoarca in repriza secunda meciul, dupa ce Morientes deschisese scorul pentru gazde.

Jose Mourinho si-a laudat jucatorii pentru modul in care au luptat, golul victoriei venind in minutele de prelungire, insa portughezul a admis ca nici macar victoria in Liga Campionilor nu ii da asigurari ca va ramine pe Stamford Bridge sezonul viitor.

"Vreau sa ramin aici, dar in viata nu ti se implinesc toate dorintele. Daca nu o sa pot antrena aici, voi pleca in alta parte", a spus portughezul.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.