Hristo Stoicikov nu a rezistat criticilor care au urmat surprinzatoarei remize de pe teren propriu cu Albania (0-0) si a demisionat din functia de selectioner al Bulgariei.

Fostul mare atacant al Barcelonei este foarte aproape sa ajunga pe banca tehnica a echipei lui Gabriel Tamas, Celta Vigo. Succesorul lui Stoicikov va fi anuntat de federatia bulgara pe 25 aprilie.

Bomba a explodat ieri, concomitent, in presa bulgara si in cea spaniola. Boris Mihailov, presedintele federatiei de la Sofia, a anuntat la postul de radio Darik ca selectionerul Stoicikov si secundul acestuia, Dimitrov, au renuntat la functii. Stirea confirma zvonurile care au circulat in mass-media incepind cu 28 martie, ziua in care vecinii nostri au remizat neasteptat cu Albania, diminu- indu-si considerabil sansele de a prinde unul dintre cele doua locuri care asigura participarea la Euro 2008.

Stoicikov se afla sub o presiune imensa si soarta lui urma sa fie pusa in discutie de sedinta Comitetului Executiv a forului de la Sofia, programata pe 18 aprilie. Numai ca Hristo a hotarit sa fie cu un pas inaintea federalilor si l-a anuntat pe presedintele Mihailov ca renunta de buna voie la postul de selectioner. Coincidenta sau nu, demisia lui Stoicikov a venit exact in aceeasi zi in care Celta Vigo s-a despartit de antrenorul Fernando Vasquez, considerat vinovat de situatia grea in care se afla echipa lui Gabriel Tamas cu numai noua etape inainte de final.

Potrivit postului spaniol de televiziune TV3, citat de cotidianul catalan Sport, conducerea ocupantei locului 18 in Primera Division si-ar fi acontat deja serviciile antrenorului bulgar, care si-ar fi dat acordul de principiu pentru preluarea format iei galiciene.

Alte guri de foc?

Marco van Basten ramine adeptul promovarii tinerilor jucatori la prima reprezentativa si nu si-a ascuns intentia de a-i convoca in viitor pe mijlocasul ofensiv brazilian de 23 de ani Leonardo (Ajax) si pe atacantul canadian Jonathan De Guzman (Feyenoord). "Cei doi sint jucatori foarte talentati. I-as chema la lot daca as putea, dar trebuie sa obtina cetatenia olandeza. Unul dintre atuurile lor este faptul ca traiesc de multi ani in Olanda si au avut timp suficient sa se adapteze la cultura noastra fotbalistica", a spus Van Basten.

Urmeaza Felix Magath?

Plecarea intempestiva a lui Stoicikov ingreuneaza misiunea conducatorilor federatiei de la Sofia, care trebuie sa gaseasca un alt selectioner pina la meciul cu Belarus, programat pe 2 iunie. Presedintele Borislav Mihailov a declarat ca noul antrenor va fi numit pe 25 aprilie. Printre candidatii cu cele mai mari sanse la preluarea postului sint germanul Felix Magath, liber de contract dupa despartirea de Bayern, si Stanimir Stoilov, antrenorul lui Levski Sofia, echipa pe care a calificat-o in premiera in grupele Ligii.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.