Lichidarea Asociatiei FC Steaua nu putea fi facuta inainte de a fi garantati creditorii

Administratia Finantelor Publice Sector 6 a atacat cu recurs la Tribunalul Bucuresti decizia magistratilor de a dizolva Asociatia FC Steaua Bucuresti. Motivele invocate sunt legate de faptul ca asociatia are datorii istorice la bugetul de stat de aproape 430 miliarde de lei (debit 225 miliarde de lei si accesorii de 202 miliarde de lei).

Un alt motiv ar fi ca lichidarea, potrivit normelor in vigoare, nu trebuia terminata inainte de a fi garantati creditorii. Reprezentantii Fiscului sustin ca vina a apartinut lichidatorului judiciar, Gabriela Breza, care nu a intreprins nicio masura pentru achitarea datoriei si a atras atentia ca aceasta poate raspunde in solidar pentru daunele cauzate creditorilor din culpa ei.

Fiscul mai arata ca, potrivit legii, lichidatorul trebuia sa incaseze creantele, sa plateasca creditorii, iar daca numerarul era insuficient, sa vanda prin licitatie publica bunurile mobile si imobile, masuri pe care aceasta nu le-a intreprins. "Doamna lichidator avea obligatia sa comunice institutiei noastre atat incheierea din 13.09.2006, prin care s-a dispus dizolvarea Asociatiei, cat si sentinta civila nr. 770/06.12.2006 prin care s-a hotarat lichidarea Asociatiei, acest lucru nu s-a intamplat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.