Gimnasta va reveni in august, la Jocurile Mondiale Universitare, test decisiv pentru Mondialele din septembrie

Cea mai titrata gimnasta a Romaniei in activitate nu a fost inscrisa pe lista oficiala a delegatiei feminine pentru Campionatele Europene de la Amsterdam, care vor avea loc intre 26 si 29 aprilie. Secretarul general al FR Gimnastica, Mircea Apolzan, a declarat ca obiectivul pe termen lung al federatiei si al gimnastei este ca aceasta sa fie apta suta la suta pentru performanta la Campionatele Mondiale din luna septembrie, din Germania.

"Este imbucurator ca are o forma fizica excelenta, cu o crestere a masei musculare si doar un kilogram in plus peste greutatea ideala de concurs. Catalina a efectuat luni circuitul medical la INMS si asteptam rezultatele. Ea si-a propus sa se antreneze cat mai bine, astfel incat sa poata face exercitiile la trei aparate: sol, sarituri si barna. Urmeaza ca noi s-o promovam la concursuri de anvergura, dar e putin probabil ca va participa la Internationalele Romaniei de la finalul saptamanii viitoare.

E prea devreme dupa ce a suferit de scarlatina, medicii recomandand sa faca treptat reintrarea in efort", a explicat Apolzan. Acesta a mai precizat ca schimbari in delegatia pentru CE de la Amsterdam pot surveni si cu 24 de ore inainte de concurs, dar ca, de obicei, se impune o seriozitate din partea federatiilor nationale, care anunta un anumit lot


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.