Eroul derby-ului din tur, atunci cind a marcat un gol de poveste chiar la ultima faza, nu are un favorit in partida din Ghencea. Dennis Serban afirma ca nu va tine cu nimeni si nu ezita sa declare ca Mircea Rednic si Cosmin Olaroiu sint cei mai buni tehnicieni din Liga I. Actualul antrenor al Astrei Ploiesti crede ca golul sau a rupt echilibrul campionatului in acest an.

Sport Total: Vine derby-ul dintre Steaua si Dinamo, iar tu ai la activ multe meciuri de acest calibru in tricoul ambelor formatii.

Dennis Serban: Asa e. La Steaua am explodat ca fotbalist, iar la Dinamo mi-am incheiat cariera. M-am simtit bine la ambele echipe. Aceste partide reprezinta ceva deosebit. Nu se compara cu vreun alt meci. Este o incarca tura extraordinara.

O intrebare fireasca. Cu cine o sa tii simbata?

Sincer sa fiu, nu o sa tin cu nimeni. Cel mai bun sa cistige, iar la sfirsit oamenii din tribune sa fie multumiti ca au dat banii pe bilet. Nu am nici o preferinta.

Totusi, in tur ai marcat pentru Dinamo un gol care a cintarit enorm.

Practic, reusita mea a rupt campionatul. Cel putin din punct de vedere moral, Dinamo a avut mult de cistigat, iar apoi distanta dintre cele doua formatii s-a marit la sapte puncte. O distanta mare care, repet, a contat foarte mult, din punct de vedere moral. Nu e usor sa pierzi in ultima faza si sa-ti vezi rivalii cum se desprind.

Daca preferinte nu ai, atunci un pronostic poti sa dai?

E foarte greu la acest nivel competitional. 1x2 este pronosticul cel mai corect. Se intilnesc doua echipe foarte puternice, formate din jucatori de clasa si conduse de cei mai buni antrenori din campionatul nostru.

Ai primit vreo invitatie din partea vreunui club?

Nu. Nu e locul meu acolo. Locul meu e linga familie, doar e seara de Inviere. O sa ma uit la meci la televizor. Departe de emotiile din trecut.

Si el a fost la Steaua!

Steaua - Dinamo, unicul derby, asa cum le place sa spuna conducatorilor, jucatorilor si fostelor glorii din Ghencea si din Stefan cel Mare. Orgolii, traditie si ura intr-un meci care desparte tara in doua. Totusi, in decursul timpului, mai multi oameni s-au perindat de la o echipa la alta. Daca in acest moment in tabara ros-albastrilor nu este nici un fost dinamovist, in Groapa, lista incepe cu Constantin Danilescu, la birouri, si este continuata, in iarba, de Catalin Munteanu si de Ionel Danciulescu.

Nici pe banca lucrurile nu stau altfel, mina dreapta a lui Rednic, secundul Mihai Teja, fiind un fost stelist. "Am inceput fotbalul in Ghencea si mi-am facut junioratul acolo. Am fost coleg cu Catalin Munteanu la juniori si imi aduc aminte ca Sorin Paraschiv era la urmatoarea grupa de ani. Am si jucat intr-un meci impreuna cu el, insa cariera pe care am urmat-o, dupa ce m-am lasat de fotbal, m-a adus aici. In aceasta meserie, azi esti la Steaua, miine, la Dinamo. Noi ne perindam de la o echipa la alta, tiffosi ramin toata viata intr-un loc, fideli formatiei de suflet. Si tatal meu este stelist infocat, iar in meciul de simbata, chiar daca eu sint la Dinamo, el va tine cu ros-albastrii. Sper ca la sfirsit eu sa ma bucur", a declarat primul absolvent roman al scolii de la Coverciano.

Bogdan Lobont isi face site

Goalkeeper-ul ciinilor urmeaza moda lansata de Cristi Chivu. Portarul isi lanseaza astazi, in cadrul unei conferinte de presa, site-ul care ii va fi dedicat. Pe www.bogdanlobont.ro, fanii vor putea afla informatii la zi despre jucator si vor putea dialoga cu acesta. Lobont nu este primul dinamovist care va avea pagina de net personala, el fiind devansat de managerul sportiv Florin Raducioiu.

"Transferurile ne-au ajutat"

Dupa ce Vladimir Cohn criticase politica de transferuri din aceasta iarna, spunind ca numai Lobont se ridica la nivelul cerut, Cristi Borcea i-a raspuns acestuia: "Toti jucatorii pe care i-am luat in aceasta iarna ne-au ajutat foarte mult, dovada avansul pe care il avem fata de urmaritoare".

"Sparg gheata!"

Catalin Munteanu este foarte determinat inainte de intilnirea din Ghencea: "Sintem gata cu totii, sintem perfect constienti ca ne asteapta un meci greu, dar trebuie sa cistigam". Mijlocasul alb-rosiilor spune ca nici un rezultat de egalitate nu ar fi unul rau: "Normal ca vom juca la victorie, dar si o remiza ar fi buna, avind in vedere diferenta de puncte. Ei au si un avantaj moral in fata noastra, pentru ca au invins Rapidul in Giulesti, pe cind noi am facut doar egaluri pe linie".

Autor a doua goluri in derby pe vremea cind juca la Steaua, Cap de Zmeu vrea sa-si ia revansa chiar simbata: "Vreau sa sparg gheata acum. Dar, pina la urma, e important sa cistigam meciul. Vom juca si pentru suporteri, sper sa fie mindri de noi la finalul meciului. Stim foarte bine cit conteaza pentru ei partida asta si vreau neaparat sa le facem o bucurie".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.