AS Roma a cistigat la limita turul cu Manchester United (2-1), dar rezultatul final nu ii poate multumi pe deplin pe italieni. Gazdele au irosit o multime de ocazii de gol la poarta lui Van der Sar, in conditiile in care englezii au jucat aproape o ora in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Paul Scholes. Cristian Chivu a fost integralist si a jucat foarte bine in echipa lui Luciano Spalletti.

Inceput furibund pe Olimpico, cu romanii napustindu-se spre careul lui Van der Sar. Englezii nu fac fata presiunii si lasa impresia ca vor fi sufocati. Cristi Chivu executa bine o libera de la 30 de metri, dar balonul trece putin peste vinclu (5). Van der Sar ar fi fost batut. Cristiano Ronaldo demareaza pe dreapta, centreaza la coltul scurt pentru Rooney, dar sutul acestuia este amortizat de interventia lui Chivu si Doni prinde fara probleme (13). Jocul se muta iarasi in jumatatea diavolilor.

Totti nu poate inscrie cu o bomba de la 25 de metri (15) si nici din lovitura libera din marginea careului (24). Intre timp, Rooney face o incursiune solitara dincolo de mijlocul terenului, Mexes gre- seste, dar iese Doni si blocheaza la marginea careului (21). Oaspetii incearca sa opreasca tavalugul legiunilor romane prin fault, dar Scholes intrece masura si vede al doilea galben, dupa o intrare din spate asupra lui Totti (35).

Van der Sar prinde bomba lui Chivu (37), Wilhelmsson este oprit pentru o ipotetica pozitie de ofsaid (38), dar inevitabilul se produce cu un minut inainte de pauza. Marcheaza Taddei, cu un sut din interiorul careului, deviat in poarta de Brown. Chivu intervine salutar la Cristiano Ronaldo in debutul partii secunde (52), romanii continua sa se napusteasca spre poarta adversa, dar englezii lovesc pe contraatac. Solskjaer ii centreaza perfect lui Rooney in careu, acesta il pacaleste din stop pe De Rossi si catapulteaza mingea in plasa (60). Spalletti reactioneaza si-l introduce pe Vucinici, iar solutia da roade dupa numai sase minute: 2-1!

Jubileu roman

Prin succesul obtinut aseara in fata lui Manchester United, AS Roma a bifat victoria cu numarul 100 in cupele europene, in conditiile in care confruntarea cu insularii a fost a 210-a in competitiile continentale. Echipa lui Sir Alex Ferguson a inregistrat a noua infringere in doisprezece partide jucate pe pamint italian.

Confruntari intre fani

In ciuda masurilor de securitate drastice instaurate de fortele de ordine, fanii celor doua formatii s-au incaierat cu citeva ore inainte de meci. In urma acestor incidente, patru suporteri si un politist au fost raniti superficial. Totusi, autoritatile au reusit sa restabileasca pentru moment ordinea, dar cei aproximativ cei 4.000 de suporteri insulari si-au dat din nou in petec in timpul partidei, cind au existat citeva ciocniri in tribune cu fortele de ordine.

Spectatori in retur

Meciul retur, programat martea viitoare, va fi privit din tribune de doi dintre titularii de aseara. Sir Alex Ferguson nu se va putea baza pe mijlocasul Paul Scholes, suspendat dupa eliminarea din minutul 35 a confruntarii de la Olimpico, dupa ce l-a faultat din spate pe Francesco Totti la mijlocul terenului. De cealalta parte, din echipa lui Luciano Spalletti va absenta Simone Perrotta. Mijlocasul giallorossilor a primit un cartonas galben din partea centralului Herbert Fandel dupa ce a simulat ca a fost faultat in careul lui Van der Sar.

CHELSEA - VALENCIA 1-1

Jose are probleme mari

Jose Mourinho, portughezul de pe banca tehnica a lui Chelsea, nu are motive de bucurie dupa partida tur cu Valencia, care porneste cu prima sansa la calificare dupa remiza obtinuta pe Stamford Bridge. Englezii, considerati de multi principali favoriti la cistigarea trofeului, au avut mai mult initiativa, dar oaspetii nu s-au pierdut cu firea in fata tavalugului albastru. Dupa ce ivoranianul Salomon Kalou (centru) a catapultat mingea in transversala portii lui Canizares (10), liliecii au amutit intreaga asistenta londoneza.

Silva a preluat o minge din propria jumatate, a intrat in terenul advers si l-a invins pe Cech cu o bomba de la 35 de metri (30). Chelsea a acuzat socul si a presat in zadar in cele cincisprezece minute ramase pina la pauza. Amfitrionii au iesit mai montati de la cabine si restabilit echilibrul prin Didier Drogba (53), dar eforturile lor ulterioare au ramas nerasplatite pe tabela pina la final. Un rezultat care pune presiune pe Chelsea si pe Jose Mourinho, in relatii din ce in ce mai reci cu patronul Roman Abramovici.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.