Cu patru zile inaintea termenului limita acordat de UEFA, Federatia Romana de Fotbal a anuntat, ieri, ca partida Romania - Slovenia, din data de 6 iunie, contand pentru preliminariile CE 2008, se va disputa pe stadionul “Dan Paltinisanu” din Timisoara, cu incepere de la ora 21.00.

Tot ieri s-a stabilit ca partida tur dintre cele doua echipe, care se va disputa in Slovenia, pe 2 iunie, sa se joace pe stadionul "Arena Petrol", din Celje, arena care are o capacitate de 9.950 de locuri pe scaune.

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a marturisit ca el a luat decizia finala si a adaugat ca, in functie de cum va fi primita nationala la Timisoara, si cea mai importanta partida din aceste preliminarii, cu Olanda, ar putea avea loc tot in orasul de pe Bega. "Acolo am gasit eu de cuviinta sa jucam cu Slovenia, pentru ca e o zona unde fotbalul este iubit, conditiile sunt extraordinare, suporterii de la Timisoara sunt cunoscatori ai fenomenului fotbalistic si stiu sa sustina echipa nationala. Sigur ca aceasta decizie a fost luata si in urma discutiilor cu baietii. Sunt sanse ca si meciul cu Olanda (n.r. din 13 octombrie) sa se joace la Timisoara. O sa luam o decizie in urma partidei cu Slovenia, dupa ce vedem cum vom fi primiti si daca ne vom simti bine acolo", a afirmat Piturca.

Selectionerul a mai spus ca se asteapta la o primire asemanatoare celei de la Piatra Neamt, unde "tricolorii" au invins Luxemburgul, scor 3-0. "Si in Moldova nationala este foarte iubita, la fel si in Banat, la fel in orice zona a tarii. Suporterii din provincie sunt cunoscatori de fotbal si stiu sa sustina echipa nationala", a declarat Victor Piturca, cel care s-a referit si la ultima partida disputata de reprezentativa Romaniei la Timisoara, amicalul cu Croatia, scor 0-1, din noiembrie 2002. "Stiu ca am mai jucat un meci la Timisoara, pe timpul lui Iordanescu. Atunci am pierdut cu 1-0, dar nu ma tem ca se poate intampla si acum acelasi lucru, pentru ca va fi cu totul si cu totul altceva. Va fi un meci oficial, iar baietii vor aborda altfel jocul", a concluzionat selectionerul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.