Egalul cu SC Vaslui a redeschis apetitul verbal al lui Vladimir Cohn. Dupa ce actionarul a acuzat din nou pe toata lumea, de la jucatori sau antrenor pina la Cristi Borcea, Vasile Turcu a rabufnit ieri si efectiv l-a desfiintat pe colegul sau din Consiliul de Administratie al ciinilor.

Patronul de la Romconstruct spune ca acesta nu ar trebui sa mai pronunte cuvintul Dinamo.

Sport Total: Domnule Turcu, Vladimir Cohn a declarat ca...

Vasile Turcu: Nici nu vreau sa mai aud ce nenorociri a mai debitat acest om. Acest personaj are doua momente active pe an in Stefan cel Mare. Primul este atunci cind vin rezultatele mai proaste si incepe sa atace, iar al doilea, in momentul in care trebuie sa scoata banii, atunci cind se inchide in casa si zice ca e la ski in Elvetia.

Ce vreti sa spuneti?

Pai ce sa spun?! Ne-am saturat sa-l sustinem financiar! Hai sa dam si pentru Vova, ca el nu are. Zici ca-i catelul de pripas al clubului si trebuie sa-l tinem din mila. Am zis sa fim o familie si sa nu vorbim prin presa. Prima oara cind l-a atacat pe Mircea Rednic, am tacut. Apoi m-a injurat pe mine si iar m-am abtinut. Acum nu mai rezist. Sa fie tare in gura si cind vine plata. Atunci scoate un pol si zice ca nu are mai mult. Sa va dau un exemplu. In momentul in care am hotarit sa marim capitalul social, domnul Cohn a zis ca se retrage. S-a speriat, ca doar e de dat bani! Cred ca p-acasa are 25 de camasi si un singur guler. Si camasile sint din donatii sau sponsorizari!

De ce credeti ca are acest discurs la adresa lui Mircea Rednic, a jucatorilor si a unora dintre colegii din CA?

Prefer sa tac din gura. Mai bine sa nu intru in acest subiect. Nu e posibil ca inainte de un meci atit de important, precum cel cu Steaua, sa te apuci sa ataci pe toata lumea. Se duce prin discoteci si prin baruri si vorbes te cu mindrie de Dinamo. Sa ramina acolo! Din acest moment sa nu mai pronunte acest cuvint. Il depaseste. Sa se spele pe dinti cind vorbeste de Dinamo. Nici rivalii nu ne-au atacat asa cum a facut-o el.

Credeti ca prin aceste declaratii poate pune presiune negativa pe antrenor si pe jucatori?

Normal! Mircea Rednic te califica in primavara europeana dupa 17 ani si te duce la o distanta imensa fata de locul doi, iar tie, din discoteca, iti intra stroboscopul in ochi si incepe sa te doara capul si sa vorbesti timpenii. Jucatorii si-au rupt picioarele, iar Cohn le da in cap. Cred ca se roaga in sinea lui sa pierdem campionatul, ca am vazut ca zice mereu ca Turcu si Borcea sint raspunzatori.

A refuzat doua oferte!

Posibilitatea ca Ioan Andone sa revina in Stefan cel Mare in vara pare ca a prins contur si in mintea tehnicianului. Acesta tocmai a refuzat doua oferte de a antrena in Turcia, ambele foarte tentante din punct de vedere financiar. Este deja un lucru stiut ca o parte a actionariatului, ce-i drept minoritara, sustine revenirea din vara a lui Ando in Groapa, aceasta fiind si principala cauza a atacurilor din ultima vreme ale lui Vladimir Cohn la adresa lui Mircea Rednic.

POSIBILITATE. In Liga, pe Ghencea

Desi se parea ca, pentru meciurile din Champions League, Dinamo va alege sa joace la Piatra Neamt, acum, varianta Ghencea pare mai aproape de adevar. "In tara nu prea exista stadioane pentru Liga Campionilor. Asa ca, daca n-avem alte solutii, o sa jucam pe Steaua, ce sa facem?", a spus Cristi Borcea.

Detronati de CFR

Desi in ultimii ani a dominat de departe clasamentul atacurilor din Liga I, forta ofensiva a lui Dinamo a palit subit in aceste prime etape din 2007. Suprematia eficacitatii ciinilor a fost detronata de atacul multinational al CFR-ului. De la startul returului, alb-rosiii au reusit doar trei goluri in cinci etape, lucru care i-a costat suprematia in clasamentul golurilor inscrise. Incepind cu etapa 13, Dinamo s-a instalat in fotoliul de lider nu numai in clasamentul punctelor, dar si la capitolul goluri marcate. Acest lucru a durat doar pina etapa trecuta, cind lider a devenit CFR, cu 45 de reusite.

Borcea: "Cohn pleaca!"

Clubul Dinamo a cistigat un nou actionar prin introducerea lui Dan Matei Agathon in Consiliul de Administratie, dar numarul membrilor CA nu va creste. Asta pentru ca plecarea lui Vladimir Cohn pare sa fie un fapt implinit. Cristi Borcea a confirmat: "Se va face o marire de capital, iar domnul Cohn nu si-a manifestat dorinta de a participa". De altfel, Cohn anuntase ca va pleca, insa solutia pe care o dorea, cedarea actiunilor catre Gigi Netoiu, nu a fost acceptata de ceilalti. Pina la urma, ciinii vor face o noua majorare de capital, a doua din ultima vreme, urmind ca actiunile lui Cohn sa se imparta la Badea, Borcea, Turcu, Walter si Savulescu.

NICOLAE BADEA: "Cristi Borcea a spus ca se retrage domnul Cohn? Aceste decizii nu se fac prin declaratii in presa. Nu se pune problema revenirii lui Gigi Netoiu."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.