Daniel Tudor spune ca UTA trebuie sa joace fiecare meci ramas pina la finalul sezonului ca si cum ar fi ultimul, pentru a-si indeplini obiectivul: salvarea de la retrogradare. El recunoaste ca echipa se afla intr-o situatie delicata, dar este convins ca are forta sa-si pastreze locul in prima liga si anul viitor. Portarul e de parere ca o victorie va descatusa echipa.

Sport Total: Dupa egalul cu Dinamo a venit aceasta infringere de la Bistrita. Cum a fost meciul?

Daniel Tudor: Am facut un joc bun si am reusit sa ne cream destule ocazii de poarta, dar, din pacate, iar am avut probleme la finalizare. Daca inscriam noi primii, sint convins ca nu ne mai egalau nici daca jucam pina la Paste. Apoi, am primit un gol stupid, dupa o bilbiiala, si asta a fost, am mai pierdut un meci...

Dupa aceasta infringere, UTA a ramas prima deasupra liniei care desparte echipele ce se salveaza de cele care vor retrograda.

E adevarat, ne aflam intr-o situatie dificila si de-acum trebuie sa abordam fiecare meci la victorie, ca si cum ar fi o finala. Trebuie sa trecem peste acest moment, sa ne mobilizam, si sint convins ca ne vom salva pina la final.

Ati spart gheata cu Dinamo si se parea ca atacantii si-au regasit pofta de gol, dar nici cu Gloria nu au reusit sa marcheze. Ce se intimpla?

Faptul ca nu reusim sa dam goluri a creat un blocaj psihic la nivelul atacantilor, care isi creeaza ocazii, dar pur si simplu nu reusesc s-o bage in poarta. Nu am mai cistigat de sapte meciuri, si asta aduce o presiune mare la echipa.

Acest lucru dauneaza si atmosferei din vestiar?

Nu, deloc. Din contra, asta ne face si mai uniti si ne motiveaza si mai tare pentru viitoarele meciuri. E foarte important sa nu ne certam intre noi, sa forma m un grup puternic, si rezultatele se vor vedea.

Hutan nu a fost, din nou, nici macar rezerva. Cum explici?

Cred ca s-a facut prea mare tam-tam pe acest subiect. Singura persoana care hotaraste este domnul Lacatus, care raspunde de rezultate. Pina la urma, este un singur loc pe banca si nu pot incapea doi. Hutan trebuie sa-si vada de treaba si sa se antreneze in continuare la fel de serios si va avea sansele lui. Eu, el si Marius (n.r. - Marne) sintem trei portari de aceiasi valoare si doar antrenorul decide cine apara.

COMENTARIU. ALTA LIGA

Disputa dintre Gloria si UTA avea sa duca ambele combatante in apropierea unei linii imaginare, care se traseaza, de obicei, doar in clasamentul Ligii I. Marea diferenta era pozitionarea celor doua linii. Dupa victoria italieneasca de simbata, ardelenii lui Sabau se aflau la doar un punct de linia ce separa participanta in Intertoto de cea din Cupa UEFA si la trei de visul aievea al Ligii Campionilor.

La polul opus, ceilalti ardeleni, ai lui Lacatus, ramineau primii deasupra dungii ce separa Liga I de Liga II. S-a jucat ardeleneste. Molcom, dar incrincenat. Lent, dar la sacrificiu, deschis, dar fara multe faze de poarta. Baietii lui tata Jean au reusit in prima repriza sa impinga jocul in jumatatea aradenilor, dar ocaziile au fost mai rare decit stadioanele pline de la meciurile Bistritei.

Dupa odihna, biciuiti de Fiara, utistii au iesit la joc, sperind sa repete isprava din meciul cu Dinamo, cind au marcat primul gol din retur, dar Apostu nu a fost Stojanovic, iar sirbul nu a fost inspirat. A fost, insa, calaul Craiovei, Zaharia, care a marcat al optulea stagional si a adus trei puncte mari. Tot mai aproape de Liga. Gloria, de cea care se pronunta in engleza, iar UTA, de cea secunda.

Multumit doar de rezultat

Ovidiu Sabau s-a declarat nemultumit de jocul elevilor sai. "Ma bucura doar rezultatul. Nu trebuie sa ne ascundem slabiciunile in spatele unei victorii. Jucatorii mei nu trebuie sa mai faca atitea greseli, dar poate asta se datoreaza si faptului ca nu sint inca obisnuiti cu primele locuri".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.