Seria nereusita de meciuri din acest mini-retur i-a enervat pe sefii ciinilor. Dupa partida de simbata seara, acestia au discutat si au ajuns la concluzia ca se impune o masura care sa creeze un soc in rindul fotbalistilor.

Prin urmare, actionarii se gindesc sa nu-i mai remunereze pe jucatori. Decizia se pune in aplicare daca echipa nu se reabiliteaza cu o victorie in Ghencea.

Meciul cu Vasluiul a adus un nou egal, al patrulea consecutiv in campionat pentru Dinamo. La final insa, actionarii spuneau ca nu sint prea ingrijorati. "Nu sint suparat. Am avut ghinion mare. Ocazii au fost multe, dar mingea nu a vrut sa intre in poarta", a spus Vasile Turcu.

Si Cristi Borcea a avut un discurs asemanator: "Echipa a jucat bine, si-a creat ocazii, dar nu a reusit sa marcheze". Cu toate acestea, sefii dinamovisti nu erau chiar atit de nepasatori pe cit voiau sa para. In discutia care a avut loc in tribuna oficiala dupa fluierul final, membrii CA au vorbit foarte serios despre necesitatea de a crea un soc la echipa.

Iar propunerea care a prins cel mai mult contur a fost una destul de radicala: blocarea salariilor! De altfel, Vasile Turcu a anuntat intr-un fel aceasta idee chiar in fata camerelor, e adevarat, mai mult pe fond de gluma: "Poate pentru ca le platim banii la timp, nu reusesc sa cistige. Cine stie, poate daca intirziem salariile, or sa inceapa sa bata".

Propunerea a fost avizata si va intra in vigoare, dar s-a decis ca echipei sa-i mai ramina o sansa de reabilitare: meciul din Ghencea, de unde trebuie sa plece invingatori. Avind in vedere ca nici prime n-au prea luat in acest an, elevii lui Mircea Rednic se afla in fata unei situatii destul de grele din punct de vedere financiar, mai ales ca actionarii par hotariti sa aplice acest plan in cazul unui esec in fata marii rivale.

"Pariez ca batem Steaua"

Pentru ciini a inceput deja pregatirea meciului cu Steaua. Vasile Turcu este foarte optimist in privinta derby-ului si spune ca nu se pune problema ca echipa sa nu cistige in Ghencea: "Eu am curaj sa pariez multi bani ca batem Steaua. Am mare incredere in echipa, ii simt foarte determinati".

CRISTI BORCEA (director general Dinamo): "Trebuia sa cistigam. N-am mai vazut asa ceva! Daca nici acum nu a fost ghinion, atunci cind e?"

MIRCEA REDNIC (antrenor Dinamo): "Nu e vorba ca Vasluiul a facut antifotbal. Atit pot ai mei in acest moment. M-a deranjat maniera. Au cazut de parca erau impuscati. Dar ce sa-i faci, daca atit pot!? Jucatorilor mei nu am ce sa le reprosez. Au dominat, dar n-au reusit golul."

VIOREL HIZO (antrenor SC Vaslui):" Antijoc? Noi luptam cu toate mijloacele pe care le avem ca sa scapam de la retrogadare."

FLORIAN WALTER (membru CA Dinamo): "E clar ca sintem in criza. Sa speram ca echipele contracandidate vor continua sa joace la fel de prost ca si pina acum. Campionatul ramine deschis."

CLAUDIU NICULESCU: "Nu stiu ce se intimpla. Poate Dumnezeu ne cearta! O sa batem in Ghencea, ca sa ne spalam pacatele."

"Conteaza doar derby-urile"
Desi Dinamo n-a mai invins de patru meciuri, Cristi Borcea ramine la fel de increzator in faptul ca echipa sa este campioana: "Nu mai avem cum sa pierdem titlul. Eu am zis de la inceputul returului ca obiectivul nostru principal sint meciurile cu Rapid si Steaua. Doar derby-urile mai conteaza, pentru ca avem un avans foarte mare".

Vasluieni batuti

In timpul meciului cu Dinamo, galeria vasluiana a aprins doua torte. La plecare, jandarmii au vrut sa-i ridice pe cei care introdusesera materialele pirotehnice, dar au intimpinat rezistenta. Lucrurile au degenerat, iar oamenii de ordine au facut exces de zel, citiva ultrasi fiind loviti.

Haisan, omul meciului

Dupa ce-au reusit sa plece neinvinsi din Stefan cel Mare, antrenorul moldovenilor, Viorel Hizo, este multumit de evolutia portarului Cristian Haisan. "A fost un meci greu. Dinamo a avut prima sansa. Haisan a fost cel mai bun jucator al nostru. Este la al cincilea joc consecutiv in care a aparat foarte bine", a declarat tehnicianul vasluienilor. De asemenea, Adrian Porumboiu s-a declarat multumit de evolutia echipei pe care o finanteaza si l-a remarcat tot pe Haisan, care a facut un meci mare in fata liderului.

"Principalul vinovat"

Mircea Rednic a inceput in atac cu cuplul Claudiu Niculescu (nr. 9) - Liviu Ganea in partida de simbata, insa doar evolutia ultimului l-a multumit. "Am inceput cu ei, pentru ca sint intr-o forma mai buna decit Danciulescu. Ganea a facut un joc bun astazi, e un semnal de alarma pentru cei doi atacanti. Trebuie sa inscrie odata. Vad ca nu mai tragem pe poarta nici din lovitura libera", a spus tehnicianul. Niculescu si-a asumat critica antrenorului: "Eu sint principalul vinovat pentru acest esec. Imi asum greselile. Este o perioada mai grea pentru mine si imi cer scuze fata de suporteri."

COMENTARIU. Umbra neputintei

Cu gindul la strategii de marketing si la marile cluburi europene pe care doreste sa le intilneasca la vara, Dinamo a uitat sa joace. Previzibil, din moment ce, de o luna, se afla in plina dilema daca mai trebuie sau nu sa intre pe teren pentru a-si adjudeca titlul. Nimic nu mai poate sa-i trezeasca din somnul bolnavicios pe care il intretine cu pastile non-inspiratia lui Rednic si ineditul situatiei de a fi considerati campioni inca din februarie.

De fapt, letargia ciinilor nu mai surprinde de vreo noua ani. Cind la adapostul unui 4-0 si cu o treime de meci in fata, ciinii au adormit pe teren la meciul cu Foresta. Iar antrenorul de atunci, Cornel Dinu, a distribuit somniferul o data cu scoaterea de pe teren a dispecerului Lupescu. Restul e istorie, dar, din pacate pentru ciini, ea se repeta. Cu un fost avans de 16 puncte, scorul e deja 4-1 din moment ce din cinci meciuri au reusit doar o victorie. Iar derby-ul Rapid - Steaua se poate metamorfoza pentru dinamovisti intr-un fel de Robert Nita.

Iar la un eventual 4-2 se poate spune si ca spiritul micutului atacant s-a mutat in vestiarul dinamovist. Acolo unde Rednic, antrenorul care spune ca nu traieste din fotbal, are card, dar nu mai are inspiratie. Iar aroganta actionarilor care anuntau deja programul pe urmatorii ani, dupa intrarea in grupele Ligii, s-ar putea sa faca 4-3. Meciul din Groapa continua si mai sint minute bune de jucat.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.