O lupta frumoasa, dinamica, asezonata cu ingredientele numite noroc si inspiratie. Cam asa s-a scris istoria meciului de aseara. Ochirosii, la primul derby, a adus victoria Stelei.

S-a vorbit mult de ei. Zicu si Elton, fata in fata, duel sudamerican, cine-i mai brazilian, cine o ghidoneaza mai bine, cine e mai spectaculos. De parca la ei s-ar fi redus un Rapid - Steaua. Pina la urma, nostalgicii numerelor 10 cu sarcini multiple, mingicari, individualisti, cu banderola pe mina si adulati de toata lumea, s-au inselat. Cine-i cunostea pe Razvan si pe Olaroiu n-avea cum sa se astepte decit la ceea ce a si fost aseara in Giulesti.

Sisteme ermetice, flexibile, in care nu straluceste nimeni. Totusi, Oli a facut o concesie anilor '70, si de ce nu, patronului, si l-a lasat pe Elton mai liber. Dar prima repriza n-a avut nimic brazilian, ci mai degraba influente italiene. Ocazii putine si nu foarte mari, triunghiuri de pase, deschideri si tot arsenalul a ceea ce se numeste modernism. Iar golurile nu l-ar fi facut mindru pe Ronaldinho, ci pe Pippo Inzaghi.

Al Stelei a fost incilcit, cu un sut deviat, o minge respinsa si cu Thereau pe post de killer oportunist. Egalarea a fost mai simpla, un sut transformat de Dumnezeu si de ziua de 1 aprilie intr-o pasa care a pacalit pe toata lumea, cu o singura exceptie: Ganea a ris ultimul, numai dupa ce a vazut mingea in poarta.

In rest, un tempo ridicat, disciplina, ocazii bunicele, dar si o gramada de greseli, plus faulturi dure. Pe acest fond a venit si explicatia alegerii lui Piturca de a nu-l folosi pe Coman nici macar cu Luxemburg. Portarul Rapidului a gafat incredibil o degajare banala, iar Vali Badea a indeplinit o formalitate.

Giulestiul nu cade, dimpotriva. Se napusteste asupra careului Stelei si, dintr-un meleu de nedescris si o pozitie ce poate fi banuita de ofsaid, clientul Zicu egaleaza din nou: 2-2. Se joaca dur, pe contre, cu respiratia taiata. Tot Zicu are o mare sansa de gol citeva minute mai tirziu, insa nu mai are suflu si putere pentru finalizare.

Steaua pare mai obosita, Rapidul, incovoiata de miza partidei. Profita singele proaspat, Ochirosii, care pune un lat la centrarea lui Badea prin fata portii goale. Liga e mai aproape de Ghencea.

Rosu lui Ganea?

In minutul 35, la scorul de 1-0 pentru ros-albastri, atacantul celor de la Rapid, Ionel Ganea, a avut o intrare extrem de riscanta la Dorin Goian. Desi l-a observat pe fundasul stelist ca ajunge primul la balon, cu ajutorul unui tackling, Ganea s-a dus cu ambele talpi pe tibiile adversarului, din fericire, ratindu-le. Lubos Michel a lasat jocul sa continue, dar l-a atentionat in faza urmatoare pe atacantul Rapidului.

GHINION. Mazilu s-a rupt la incalzire

Ionut Mazilu nu a apucat sa evolueze nici un minut in derby-ul cu Steaua, dupa ce s-a accidentat chiar la unul dintre exercitiile specifice premergatoare partidei. Ca solutie de rezerva, staful rapidist a apelat imediat la Emil Dica. De mutarea lui Razvan Lucescu a profitat Ionel Ganea, care si-a vazut dorinta implinita de a evolua ca virf impins, in timp ce Badoi a evoluat atacant de banda.

VIP. Basescu si Tariceanu, separat

Tribunele giulestene au fost intesate cu VIP-uri. Daca premierul Calin Popescu-Tariceanu a urmarit partida alaturi de George Copos si de Gigi Becali, la oficiala, in schimb, presedintele Traian Basescu a stat in mijlocul fanilor rapidisti la tribuna a II-a. De asemenea, n-au lipsit Victor Becali, Vasile Siman, dar si impresarul Dumitru Tudor insotit de trimisi ai lui Strasbourg.

CONFLICT. Meme s-a contrat cu rapidistii

Presedintele Stelei, Mihai Stoica, a reusit sa-i enerveze la culme pe suporterii alb-visinii situati la tribuna oficiala. Mai intii, oficialul s-a indreptat agale, cu miinile in sold, spre a-si ocupa locul pe banca, devenind instantaneu tinta injuriilor fanilor. Apoi, imediat dupa golul lui Thereau, Meme i-a provocat din nou pe suporteri. In replica, acestia l-au scuipat pe oficial, unul dintre proiectile atingindu-si tinta.

Gigi a dublat primele

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a anuntat inaintea partidei de aseara ca va mari primele jucatorilor sai in cazul obtinerii unui rezultat favorabil cu giulestenii. Astfel, Radoi si compania au evoluat aseara pe cite 10.000 de euro la victorie si nu pe 5.000, asa cum era stabilit initial. Totusi, Becali a afirmat ca va acorda bonusul promis abia la finalul campionatului si numai in cazul in care formatia sa se va clasa pe pozitia a doua.

Stancu, absent cu Dinamo

Stelian Stancu a fost avertizat in minutul opt de arbitrul ceh Lubos Michel, fapt care-l face sa absenteze in partida viitoare, cea cu Dinamo. Stancu l-a faultat la faza in care a primit cartonas galben tocmai pe fostul sau coleg de la Sportul, Costin Lazar. Stelistul era unul dintre cei cinci jucatori ai echipei campioane care se afla in situatia de a fi suspendat in cazul in care ar mai fi primit inca un galben, ceilalti fiind Petre Marin, Nesu, Bostina si Ovidiu Petre.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.