UCM Resita incearca sa obtina o calificare spectaculoasa in finala Challenge Cup chiar pe terenul polonezilor de la Zaglebie Lubin, dupa ce, in tur, cele doua echipe au remizat in Romania, 32-32. Aihan Omer este pentru a treia oara in semifinale, dupa precedentele performante cu HCM Constanta.

Cind antrenorul Aihan Omer a preluat, in toamna, pe UCM Resita, tehnicianul s-a ferit sa faca promisiuni fara acoperire. A fagaduit, in schimb, ca, in timp, va cladi o formatie competitiva, dar a specificat ca pentru aceasta are nevoie de timp.

A estimat ca procesul construct iei unei echipe de top ii va lua cel putin trei ani, chiar daca multi dintre fanii banateni visau ca clubul lor sa ajunga peste noapte in elita handbalului romanesc. Si totusi, primele roade ale muncii tehnicianului incep sa se arate de pe acum, poate mai repede decit s-ar fi crezut.

Dintr-o echipa de pluton, UCM Resita a ajuns o trupa care se bate de la egal la egal cu granzii Ligii Nationale. A pierdut greu ambele meciuri cu HCM Constanta, in schimb, a invins de fiecare data pe Steaua, impartindu-si victoriile cu Dinamo Baumit. Iar asta nu este totul. La prima lor participare intr-o competitie europeana, baietii lui Omer au ajuns pina in semifinalele Challenge Cup, unde au totusi o misiune extrem de dificila in fata polonezilor de la Zaglebie Lubin.

Meciul decisiv este programat miine, de la ora 19:00, dupa ce, in tur, cele doua echipe au remizat la Drobeta Turnu Severin, 32-32. Avind in vedere miza confruntarii, cit si faptul ca dupa rezultatul din tur resitenii pornesc cu a doua sansa, reprezentantii Romaniei isi propun sa joace pentru "totul sau nimic", ceea ce inseamna ca vor risca.

"Realizam ca polonezii au avantajul dat de faptul ca joaca acasa la ei. Ne-am propus ca de aceasta data sa evoluam la risc", a afirmat antrenorul Aihan Omer. Pentru tehnician, aceasta este cea de-a treia semifinala europeana. Cu fosta sa echipa, HCM Constanta, a fost in doua rinduri aproape de fericire. Mai intii, tot in Challenge Cup, in 2004, cind a fost eliminat de francezii de la Dunkerque. A

poi, chiar in sezonul trecut, cind dobrogenii au fost scosi de spaniolii de la Valladolid. Acelasi Valladolid care a ajuns intre timp cu un pas in finala Ligii Campionilor!

Se pling de oboseala

Inaintea plecarii spre Lubin, baietii lui Aihan Omer au evitat sa dea pronosticuri, insa le-au promis suporterilor ca vor face totul pentru a se califica in finala. Tousi, au existat citeva voci, din rindul jucatorilor, care au vorbit despre starea de oboseala accentuata cauzata de programul competitional supraincarcat. Chiar si asa, Bojan Butulija si compania au facut haz de necaz, fagaduindu-si ca, la finele sezonului, vor cumpara bilete pentru un sejur in care va merge toata echipa.

Norvegienii au prima sansa

In cealalta semifinala a Challenge Cup, formatia norvegiana HK Drammen va intilni, pe teren propriu, echipa rusa Locomotiv Polyot Cheljabinsk. Nordicii sint marii favoriti la calificare, tinind cont de faptul ca au cistigat in tur, chiar in fieful adversarilor, cu 32-31. Cine va reusi sa se califice mai departe, va infrunta pe Zaglebie sau pe UCM Resita.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.