George Copos ironizeaza din nou Steaua si vorbeste deschis despre echipa nationala. El are numai cuvinte de lauda la adresa jucatorului momentului, Zicu, pe care nu vrea sa-l lase la Sahtior. Finantatorul spune ca, in Olanda, a strigat din tribune la Victor Piturca pentru a-l introduce pe Ianis pe teren. Patronul feroviarilor spune ca boss-ul lui Internazionale Milano, Massimo Moratti, va veni sa vada pe Rapid in Champions League.

Sport Total: O victorie cu Steaua ar putea fi cadoul pe care il asteptati de la echipa?

George Copos: Inseamna mult pentru mine, dar ei trebuie sa cistige in primul rind pentru ei si pentru suporteri. Daca invingem, avem 51% sanse sa terminam pe locul doi. Pentru orice echipa care se respecta obiectivul trebuie sa fie un loc in Champions League. Vom recupera cu Steaua din punctele pe care le-am pierdut cu echipe mult mai slabe.

Unde era Rapidul acum cu aceste puncte?

Eram pe primul loc sau la bataie cu Dinamo. Pacat insa ca am pierdut prea usor cel putin 15 puncte in meciuri usoare. Cu Jiul, cu Pandurii, Steaua, Vaslui si in alte partide am fi putut cistiga. Noi trebuie sa fim primii, pentru ca avem cele mai bune conditii de pregatire, cel mai bun joc, cel mai valoros lot si un antrenor deosebit, care de trei ani antreneaza cu succes aceasta echipa.

Si totusi, stadionul Giulesti nu arata foarte bine.
Se va rezolva in curind si aceasta problema. Din pacate, Romania nu are decit un singur stadion de talie internationala, facut de comunisti si vopsit acum de ursul Gigi Becali.

Sint atit de mari diferentele fata de tarile din Vest?

Am ramas extrem de impresionat de cum investese statul olandez in sport. In fiecare sat exista cel putin un teren de fotbal si pista de ciclism. In conditiile de la noi, pentru ce a reusit Piturca sa faca din nationala, merita tot respectul.

Puteam bate Olanda?

Am stat in tribune linga Cristi Chivu, am trait foarte intens meciul si am strigat la Piturca sa-l bage pe Zicu. Daca juca si Ianis, sigur bateam.

Ramine Zicu in Giulesti?

Eu fac tot posibilul, pentru ca este cu adevarat talentat, este esential in jocul echipei si aici, la noi, si-a gasit cu adevarat cadenta. 50% din revigorarea lui se datoreaza lui Razvan Lucescu. Este exclus sa ajunga din vara la Sahtior.

Il mai asteptati pe domnul Moratti la partida de miine?

Vorbesc des cu Massimo. E interesat sa faca afaceri la noi in domeniul energiei si va veni in Romania, insa nu ca sa vada un meci slab ca Rapid - Steaua. Va veni sa ne vada in Champions League.

CRISTI BORCEA (director general Dinamo):" La ora actuala, Ianis Zicu e cel mai bun jucator din campionatul intern. Nu se compara cu brazilianul Elton."

VIOREL MOLDOVAN: "Zicu are clasa si, intr-o zi buna, poate transa de unul singur soarta unui meci. El poate face diferenta, mai ales acum, cind e intr-o forma buna. S-a vazut si la nationala. Sint convins ca va face un meci mare si cu Steaua."

COSMIN OLAROIU (antrenor Steaua):" Intotdeauna, cei de la Rapid stiu mai multe. Chiar mai multe decit trebuie! Am avut rezultate mai bune decit ei. E mai important pentru giulesteni acest meci decit pentru noi. Noi tratam aceasta partida la fel ca pe o confruntare cu Vaslui sau cu FC Arges. Ne aflam in fata unui meci important. Nu capital, dar important. Va fi un joc dificil, cu o echipa buna.

Nu e decisiv, pentru ca mai sint multe partide pina la final. Noi am avut un avantaj la inceputul turului pe care l-am pierdut, apoi a avut Rapid avantaj in ultimele meciuri, dar l-a pierdut. Se poate intimpla orice. Trebuie sa cistigam si sa profitam de avansul pe care il vom avea. Nu vom juca la egal, ci la victorie. Vom vedea la final ce ne-a reusit. Important este sa ne iasa jocul Am evoluat de multe ori impotriva unor echipe care se apara tot timpul. Acum insa, va fi o partida spectaculoasa si sper sa ne impunem in fata lor. Voi decide in ziua meciului cu cine voi incepe. Pina atunci pot interveni multe lucruri."

RAZVAN LUCESCU (antrenor Rapid):" Niciodata la astfel de jocuri nu se poate vorbi de o favorita certa, indiferent de locul din clasament. Cu atit mai mult cind sintem la egalitate de puncte. Noi sintem un grup unit. Chiar daca, pe parcurs, apar niste divergente, avem inteligenta sa trecem peste ele In ultimele doua sezoane, Rapid a luat patru puncte din cele sase puse in joc in intilnirile cu Steaua, iar asta arata ca sintem peste ei. Nu este un meci decisiv, pentru ca avem un campionat echilibrat, cu un numar mic de puncte care separa trei echipe. Ca este o confruntare importanta, pentru ca acea echipa care cistiga se departeaza la trei puncte de cealalta. Noi ne multumim cu ce vrea Dumnezeu, dar imi doresc ca la finalul campionatului noi sa fim cei de pe locul doi."

MARIUS MALDARASANU:" Nu cred ca Steaua se va multumi cu un egal. Sigur nu vor veni sa se apere, dar, daca la final se va inregistra un rezultat de egalitate, vor spune ca au smuls un punct Rapidului. Eu cred ca au declarat asta doar ca sa ne amorteasca putin."

"Sa stea linistiti"

Secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta, spune ca nu exista probleme legate de securitatea fanilor ros-albastri in derbyul de miine. "Nu ma intereseaza daca vin sau nu la stadion, dar sectorul rezervat lor nu prezinta nici un pericol, este consolidat 90% si avem permisiunea sa il folosim. Este un sector de minimum 480 de locuri si noi am oferit 450 de tichete fanilor Stelei", a explicat oficialul.

Pentru meciul de miine, pina ieri seara se vindusera doar citeva zeci de bilete galeriei steliste. Mergind pe mina echipei sale, Zotta a declarat ca giulestenii se pot impune la pas: "Pronosticul meu pentru aceasta partida este o victorie lejera si normala a Rapidului".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.