Inotatorul din Constanta a incheiat cursa de 200 de metri spate pe locul cinci, cea mai buna performanta romaneasca la aceste Mondiale

Singurul inotator roman care a prins pana acum o finala la cea de-a 12-a editie a Mondialelor de la Melbourne, Razvan Florea, a ocupat aseara locul al cincilea in proba de 200 de metri spate, cu timpul de 1:57,31, in vreme ce americanul Ryan Lochte a castigat surprinzator laurii cu un nou record mondial. Din pacate, performanta lui Florea ramane singulara la aceste intreceri, desi in reuniunea de ieri dimineata au inotat Potec, Cozma, Gherghel, Gutu, Trandafir si Brat. La polo, Romania a dispus de Canada cu 15-13 si a ocupat locul 11.

Asteptata cu interes de intreaga delegatie a Romaniei, finala probei de 200 metri spate nu ne-a adus o mare satisfactie, Razvan Florea nereusind sa urce pe podiumul mondial. De altfel, chiar daca si-ar fi depasit propriul record national, Florea nu reusea sa schimbe pozitia obtinuta, cursa disputata aseara in bazinul din Complexul Rod Laver Arena fiind una extrem de rapida, in care campionul olimpic Aaron Peirsol (SUA), cu 1:54,80, a fost depasit de conationalul sau, Ryan Lochte, care a si stabilit un nou record mondial, fiind cronometrat in 1:54,32. Plecat de pe culoarul al doilea, gratie celui de-al cincilea timp al semifinalelor, Florea a intors al treilea la 50 de metri si la 100 de metri, mentinand aprinse sperantele in mijlocul micutei galerii romane.

Din nefericire, ritmul alert impus de Peirsol si Lochte a facut ca inotatorul constantean antrenat de prof. Handrea sa cedeze teren, fiind depasit pe ultimele doua lungimi si de Markus Rogan, medaliat cu bronz, dar si de Arkadi Vlatcianin. "A fost o cursa prea alerta, cu timpi foarte buni. Mai mult nu se putea", a spus Florea la final, care ramane insa cu satisfactia de a fi obtinut doua bilete pentru JO 2008, la probele de 100 si 200 metri spate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.