Cosmin Olaroiu vrea sa-l foloseasca pe Petre Marin pe postul de fundas dreapta, acolo unde va actiona Ianis Zicu.

Fotbalistul lui Inter este unul dintre cei mai in forma rapidisti ai momentului, el fiind titular in meciul nationalei cu Luxemburg unde, de asemenea, a reusit un meci foarte bun.

Daca va evolua in Giulesti, Jair va fi la primul sau meci in Liga I in acest retur.

Inaintea derby-ului cu Rapid, antrenorul ros-albastrilor are mari batai de cap in privinta postului de fundas dreapta, acolo unde cel care va juca din primul minut il va avea ca adversar pe Zicu, cel mai in forma atacant al feroviarilor. Olaroiu pare cu atit mai preocupat, cu cit machidonul a redebutat la echipa nationala ca titular si a fost unul dintre remarcatii partidei, el reusind chiar pasa decisiva la primul gol al lui Mutu.

Desi a incercat nu mai putin de trei variante pe acest post, Oli nu a fost multumit de nici unul dintre ei. Primul a fost Stelian Stancu, care a fost titular in primele doua partide ale returului, cu UTA si FC Vaslui, dar evolutiile fostului student l-au determinat pe tehnician ca in urmatorul meci, cel cu Farul Constanta, sa-l titularizeze pe israelianul Klemi Saban. Cum nici acesta nu a facut o partida stralucita, Olaroiu a apelat, pentru meciul cu FC Arges, la o solutie de avarie, retragerea lui Nicolita in linia defensiva.

Toate aceste experimente au fost cauzate si de absenta lui Petre Marin, accidentat in prima repriza a returului cu FC Sevilla, din Cupa UEFA. Acum, cind veteranul din lotul Stelei este complet refacut din punct de vedere fizic, Cosmin Olaroiu pare tentat sa-l titularizeze in derby-ul cu Rapid, bazindu-se pe experienta sa in tentativa de a-l neutraliza pe Ianis Zicu. Daca Jair va evolua in banda dreapta, singura varianta pentru postul de fundas stinga ramine Mihaita Nesu, dupa ce Gigel Coman a fost suspendat doua etape, el urmind a fi indisponibil si pentru derby-ul cu Dinamo, de simbata, 7 aprilie.

PRONOSTIC. "Nu e un meci capital"

Nicolae Dica este de parere ca derby-ul cu Rapid este unul important, dar nu decisiv in lupta pentru locul doi. "Nu cred ca e un meci capital. Este intr-adevar un derby, o partida importanta, doar se intilnesc locurile trei si patru, dar mai este mult pina la final, se poate intimpla orice. Daca vom invinge, va fi foarte bine pentru noi, pentru ca vom avea trei puncte avans fata de Rapid, dar nu e nimic jucat, deoarece mai e si CFR Cluj. Vad ca au inceput destul de bine returul, dar sper sa-l termine rau", a declarat stelistul.

SUPORTERI. "Jucam si fara fani"

Dupa ce fanii Stelei au anuntat ca nu vor sustine echipa la derby-ul din Giulesti, directorul executiv al ros-albastrilor, Valeriu Argaseala, a replicat: "Daca jucatorii sint obisnuiti sa joace cu suporteri, se va cunoaste absenta lor. Dar, si asa, ei trebuie sa dea totul pe teren, indiferent daca fanii ii vor sustine sau nu din tribune".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.