Esti suporter al lui AC Milan? Urmeaza marele derby cu Inter Milano si te-ai gindit sa pregatesti un banner cu un mesaj special si nu tocmai ortodox adresat rivalilor? Ghinion, pentru ca nu-i exclus sa fi muncit in zadar.

Conducerea rossonerrilor a hotarit sa se implice mai mult decit pina acum in activitatea fanilor si va lua la puricat toate bannerele si coregrafiile pe care ultrasii vor dori sa le foloseasca la viitoarele meciuri de pe teren propriu. Suporterii vor trebui sa trimita unei comisii infiintate in acest scop, pe mail sau prin fax, modelele sau fotografiile bannerelor pe care intentioneaza sa le introduca pe San Siro.

Si sa completeze un formular de doua pagini, in care sa ofere toate detaliile respectivului material. Si asta cu cel putin sapte zile inaintea urmatoarei partide de pe San Siro. Este indicat sa te grabesti, pentru ca cererile suporterilor vor fi analizate conform principiului "primul venit, primul servit".

Daca comisia nu va gasi nimic in neregula in privinta respectivului banner sau a ideii de coregrafie, te vei putea considera norocos. Vei fi primit, pe mail sau fax, acceptul clubului si vei putea spune ca n-ai muncit degeaba. Daca nu vei primi raspuns, inseamna ca cenzorii n-au fost de acord cu ideea ta si nu-ti va ramine altceva de facut decit sa mergi la meci cu mina goala.

Si sa te gindesti de doua ori pe viitor, cind vei dori sa confectionezi alt banner.

Lant birocratic

Cuvintul decisiv in privinta autorizarii bannerelor il va avea Grupul Operativ de Securitate, care se va reuni la sediul Politiei din Milano cu sase zile inaintea meciurilor de pe teren propriu ale gruparii patronate de Silvio Berlusconi.

Decizia conducerii clubului a fost influentata de dispozitiile privind securitatea, stabilite de Observatorul National al Manifestarilor Sportive, din cadrul Ministerului de Interne al Italiei.

INTERDICTIE. Confortul are prioritate

Suporterilor le este interzis sa introduca pe stadion tobe sau alte instrumente care provoaca zgomot si steaguri de mari dimensiuni, care ar obstructiona buna vizibilitate a celorlalti spectatori. In plus, vor fi acceptate doar steagurile in culorile clubului si drapelele nationale.

Dupa evenimentele tragice de la meciul Catania - Palermo, autoritatile italiene au permis lui AC Milan sa joace cu public pe teren propriu, chiar daca San Siro nu indeplineste decit partial normele de securitate.

Kahn mai asteapta

UEFA va raspunde luni apelului facut de Bayern la decizia de suspendare a portarului Oliver Kahn pentru turul cu AC Milan. Goalkeeper-ul bavarezilor a fost suspendat de forul continental pentru jignirea medicului care trebuia sa stringa probleme anti-doping la sfirsitul returului cu Real Madrid, din optimi.

Cu Roma sau cu Bayern?

Paolo Maldini, fundasul lui AC Milan, a fost sfatuit de medici sa nu dispute mai mult de un meci pe saptamina, din cauza problemelor la genunchi. In consecinta, Paolo Maldini ar putea fi menajat simbata, in meciul cu AS Roma, pentru a putea fi folosit impotriva lui Bayern München, marti, in sferturile Ligii Campionilor.