Poetul Adrian Paunescu, omul care l-a convins pe Gica Hagi sa revina la prima reprezentativa, in 1999, vrea ca nationala de fotbal a Romniei sa aiba, in sfirsit, un imn serios.
Duminica seara, in cadrul emisiunii "Fanatik", Adrian Paunescu a dezvaluit faptul ca are pregatite cinci variante, si spera ca una dintre acestea sa fie aleasa pentru a fi intonata la fiecare meci pe care nationala il va disputa "acasa" ori in deplasare. In ultimii 17 ani, au existat mai multi artisti care au compus imnuri ale echipei nationale de fotbal, mentionindu-i aici pe Mihai Pocorschi (imn dedicat turneului final al Cupei Mondiale din 1990) sau pe Mircea Rusu.

Din nefericire pentru ei, niciunul dintre aceste imnuri nu a cunoscut priza la suporteri, fanii refuzind ulterior si varianta pe ritmuri samba "Haide Romania, da-ne bucuria/ Astazi vrem victorie, sa raminem in istorie", propusa de brazilianul Alberto Rodriguez. In 2005, inaintea partidei sustinuta de Romania la Rotterdam, cu Olanda, formatia "K1" a avut o tentativa de imn, lansind pe piata un album cu titlul "Pentru Romania", insa "proiectul" lor a fost respins din start de catre publicul microbist. Trebuie mentionat faptul ca demersul lui Adrian Paunescu nu are nicio legatura cu schimbarea imnului national "Desteapta-te, romane!", viitoarea compozitie a Bardului, care probabil va fi ajutat la aranjamentul orchestral de fiul sau, Andrei, fiind dedicata exclusiv primei reprezentativei de fotbal.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.