Aterizarea nationalei pe aeroportul din Bacau a dat tonul isteriei in Moldova. Tricolorii au fost intimpinati de 250 de suporteri avizi de autografe, scenariul repetindu-se la o scara mult mai mare si la Piatra Neamt, acolo unde primarul Gheorghe Stefan le-a asigurat o primire cu piine si sare.

Organizatorii au pregatit artificii pentru elevii lui Victor Piturca.

Perspectiva unui meci al echipei nationale, disputat in premiera la Piatra Neamt, dar si rezultatul foarte bun obtinut simbata in Olanda au aruncat in aer spiritele in orasul de sub Pietricica. Dupa ce au stat la cozi din zorii zilei, pentru a obtine un bilet la partida cu Luxemburg, suporterii din Piatra Neamt au dat o reala reprezentatie de dragoste fata de echipa nationala.

Tricolorii au fost asteptati de citeva sute de suporteri la aeroportul din Bacau, acolo unde jucatorii, dar si selectionerul Victor Piturca au zabovit pret de o jumatate de ora pentru a acorda autografe, fanii au scandat minute in sir numele fotbalistilor, dar si pe cel al lui Piti. La hotel, nationala a fost intimpinata de inca 250 de suporteri, care au pregatit artificii, steaguri si fulare tricolore.

Primarul Gheorghe Stefan nu s-a lasat nici el mai prejos si i-a primit pe tricolori cu piine si sare si si-a exprimat satisfactia pentru remiza din meciul cu Olanda: "Astept un meci mare cu Luxemburgul si speram ca apoi sa se vorbeasca mai concret de o calificare. Speram sa-i convingem sa revina la Piatra si cu alte ocazii".

Seara, elevii lui Victor Piturca au efectuat un antrenament usor, de 45 de minute, la care au asistat aproximativ 4.000 de suporteri avizi sa-i vada pe tricolori. De la sedint a de pregatire au lipsit Rat, accidentat, si Codrea, suspendat, care, de altfel, nici nu au facut deplasarea la Piatra Neamt.

GHEORGHE STEFAN: "E o sarbatoare in adevaratul sens al cuvintului acest meci al nationalei. Sper sa nu fie ultimul la Piatra Neamt."

Doi incerti

Doi dintre cei mai buni tricolori de simbata, de la Rotterdam, Adrian Mutu si Gabriel Tamas, se resimt serios dupa contactele cu olandezii lui Van Basten. Daca atacantul celor de la Fiorentina are o plaga deasupra genunchiului drept, capatata in urma unui duel cu Jaliens, astfel el putind fi menajat pentru partida cu Luxemburg, fundasul celor de la Celta Vigo, Tamas, se resimte in urma unei pubalgii mai vechi.

De altfel, medicii clubului spaniol i-au recomandat acestuia sa nu joace cu Olanda, dar selectionerul, impreuna cu fotbalistul, a hotarit, fortai cumva si de absenta lui Chivu, sa intre din primul minut la Rotterdam.

Scandal cu Robben

Minutul 34 a consemnat cea mai controversata faza a meciului de pe De Kuip. Sneijder a sutat puternic direct in figura lui Dorin Goian, care a cazut secerat la marginea careului. Spre surprinderea tuturor, inclusiv a olandezilor, Robben a refuzat sa trimita mingea in aut, alegind sa suteze spre poarta noastra, lucru care a stirnit minia tricolorilor, in frunte cu Radoi si Lobont. Daca Mutu a incercat sa calmeze spiritele, portarul dinamovist s-a ales cu cartonas galben.

Mesaj de multumire

Clubul Ceahlaul a pregatit o coregrafie speciala pentru partida cu Luxemburg. "In semn de consideratie, echipa nationala va fi primita cu un mesaj care nu mai are nevoie de alte comentarii: Multumim tricolori! Asa va sta scris pe peretele de la tribuna intii a stadionului nostru", a declarat ofiterul de presa al clubului pietrean, Gelu Cracana.

IONUT LUPESCU: " Am fost impresionati de primirea de care am avut parte la Bacau si la Piatra Neamt. S-a dovedit inca o data ca echipa nationala are foarte multi suporteri in tara. Ne bucuram ca le-am dat ocazia de a se intilni cu jucatorii."

Gazon protejat

Administratorii stadionului Ceahlaul au primit indicatii precise sa aiba mare atentie la protejarea gazonului. De altfel, in urma precipitatiilor, simbata a fost intinsa o prelata de protectie deasupra terenului. "In urma precipitatiilor abundente, care au cazut de vineri seara, era normal sa ne gindim la protejarea suprafetei de joc. Nu vine nationala de fotbal a Romaniei sa joace in fiecare zi la Piatra Neamt, asa ca masurile luate au fost bine venite", a explicat Cracana.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.