"Fata de acum doi ani, suntem mai omogeni si daca nu ar fi existat accidentarile aveam o echipa mai puternica. De atunci am batut echipe puternice si am facut meciuri bune. Olandezii au jucatori mai valorosi ca noi, dar pe teren nu conteaza doar valoarea individuala a jucatorilor", a spus atacantul.

"Responsabilitatea o simte fiecare dintre noi pentru ca acest meci e foarte important, dar nu capital. Problemele avute de antrenor, accidentarile pe care le avem ne pun la incercare. Vom incerca sa rezolvam acest meci in favoarea noastra. Vom incerca sa jucam ca in meciul cu Cehia. Sa alergam mai mult decit ei. Nu spun ca vom cistiga suta la suta, ci ca vom face totul ca sa nu pierdem. Suntem frustrati toti ca nu ne-am calificat. Este timpul sa iesim cu capul sus de pe teren si sa ne intoarcem cu capul sus in tara", a adaugat Adrian Mutu.

Intrebat daca va incerca sa se revanseze fata de Victor Piturca pentru titularizarea sa in partida din deplasare cu Olanda din preliminariile CM 2006, desi tocmai ii expirase suspendarea pentru consum de droguri, Mutu a raspuns: "Increderea pe care mi-a acordat-o atunci am rasplatit-o dupa aceea prin golurile marcate. Atunci veneam dupa o perioada grea si nu meritam sa fiu titular".

Atacantul sustine ca fundasul Cosmin Contra isi aduce aminte si acum de greseala sa din urma cu doi ani, care a dus golul inscris de Robben in poarta nationalei Romaniei. "Pe Contra l-am vazut foarte linistit, foarte motivat pentru acest meci. Isi aduce aminte de acea greseala, dar asta este un motiv in plus ca sa se revanseze", a mentionat Adrian Mutu.