Antrenorul Florin Segarceanu a declarat, ieri, ca echipa Romaniei are 40 la suta sanse de victorie in meciul cu Croatia din sferturile de finala ale Cupei Davis, programat, in deplasare, in perioada 15-17 iulie.

"Sansele noastre de a trece de Croatia sunt de 40 la suta. Meciul se joaca la ei si conteaza foarte mult atmosfera din tribune. Dar daca jucatorii nostri se vor antrena bine, atunci eu zic ca putem face si o surpriza. Noi plecam in acest meci cu sansa a doua, pentru ca Ivan Ljubicici se apropie de primii 10 in clasamentul mondial, iar Mario Ancici joaca din ce in ce mai bine", a spus Segarceanu.

Antrenorul Romaniei a adaugat ca nu ar fi dorit sa intalneasca in sferturi echipa Statelor Unite ale Americii, invinsa in primul tur al Cupei Davis de Croatia: "Nu puteam sa prefer SUA, pentru ca noi avem mult mai multe sanse in fata Croatiei. Asta este cat se poate de clar. Mie unul nici prin cap nu mi-a trecut ca Statele Unite vor pierde in fata tenismenilor croati, dar iata ca aceasta surpriza s-a produs.

Ljubicici a reusit ceea ce putini credeau, sa ii invinga si pe Agassi, si pe Roddick la ei acasa". Intrebat daca suprafata rapida pe care se va disputa intalnirea cu Croatia poate fi un dezavantaj pentru jucatorii romani, Segarceanu a raspuns: "Eu cred ca se va disputa pe ciment, pentru ca, in acea perioada, se joaca numai in aer liber. Marele dezavantaj pentru noi nu e terenul rapid, dar Ancici joaca foarte bine pe aceasta suprafata, la fel si Ljubicici, asa ca ei sunt favoriti".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.