Din exercitiile comandate de Marco van Basten la antrenamentul de ieri reiese ca Portocala Mecanica intentioneaza sa asedieze poarta Romaniei imediat dupa fluierul de start al partidei de simbata. Batavii au exersat in mod repetat crearea superioritatii si cele mai scurte trasee spre careul tricolorilor. Dupa doua zile de pregatiri separate, Robben si Heitinga s-au antrenat normal pentru prima data.

Van Basten n-a stat prea mult pe ginduri. Obligat de statutul de gazda si de favorit sa atace miine, selectionerul Olandei a decis, se pare, sa mizeze pe cartea ofensivei sustinute. Tocmai de aceea, ieri, antrenorul batavilor a incredintat antrenamentul fundasilor secundului John van't Schip, el concentri ndu-se aproape in exclusivitate pe pregatirea fazelor de atac. Van Basten a ordonat un joc intre o echipa ofensiva, alcatuita din Sneijder, Seedorf, Babel, Van der Vaart si Huntelaar, si una defensiva, din care a facut parte, initial, si mijlocasul defensiv Demy de Zeeuw, anuntat titular contra tricolorilor.

Accentul a fost pus pe crearea superioritat ii numerice in preajma si in interiorul careului advers. La un moment dat, in grupul atacant ilor a intrat si De Zeeuw, mijlocasul lui Alkmaar avind sarcina sa recupereze cit mai repede baloanele respinse de aparatori si sa le ofere colegilor sai din avanposturi. Astfel, jocul s-a transformat dintr-un cinci contra cinci in sase contra patru, Van Basten solicitindu-le atacan- tilor sa paseze cit mai mult dintr-o atingere.

Titularizarea tridentului Sneijder - Seedorf - Van der Vaart impotriva RomAre doi titulari!

Marco van Basten a acordat citeva declaratii jurnalistilor prezenti la hotelul Huis ter Duin. "Nu m-am hotarit, deocamdata, asupra primului unsprezece. Tot ce pot sa va spun este ca jucatorii care au evoluat la ultimele antrenamente in echipa titularilor au mari sanse sa fie prezenti pe teren din primul minut in meciul cu Romania", a spus selectionerul olandezilor, care a facut doua concesii presei: "Posturile cele mai sigure sint cel al portarului Stekelenburg si cel al lui De Zeeuw, care m-a impresionat la inchidere".

In privinta postului de virf de careu, pozitie pentru ocuparea careia pare a fi favorizat Huntelaar, antrenorul batavilor nu a exclus sa joace si cu Dirk Kuyt. "Kuyt poate fi titular, pentru ca poate juca nu numai ca virf central, ci si pe flancuri", a spus Van Basten. Referitor la forta echipei Romaniei, selectionerul Portocalei Mecanice a declarat ca "ne vom confrunta cu un adversar puternic, dar sint convins ca putem obtine victoria in meciul de miine".

"Van Nistelrooy va reveni!"

O veste nu tocmai buna pentru tricolori! Clarence Seedorf, mijlocasul lui AC Milan, crede intr-o reintoarcere rapida la nationala a lui Ruud van Nistelrooy, virful lui Real Madrid. "E numai o chestiune de timp. Ruud e ambitios si vrea sa joace pentru nationala. Cred ca se va intoarce, pentru ca Van Basten si-l doreste cu adevarat in lot", a explicat internationalul olandez. Daca ipoteza lui Seedorf se va dovedi corecta, tricolorii ar putea juca impotriva lui Van Nistelrooy in returul cu Olanda, programat pe 13 octombrie.

LAUDA. "Romanii au progresat"

Henk Kessler, director in cadrul federatiei olandeze (KNVB), crede ca nationala noastra va fi un adversar dificil miine. "Sper intr-o victorie, dar va fi greu, pentru ca Romania a progresat, lucru dovedit de parcursul echipelor romanesti in cupele europene. Totusi, romanii n-au cistigat nici un meci impotriva noastra si sper ca traditia sa se pastreze si dupa meciul de miine", a declarat oficialul olandez.

COMPARATIE. Romania, egala Ciprului

Cotidianul De Telegraaf sustine ca Olanda nu trebuie sa se teama de RomPuzzle in defensiva

Presa olandeza ofera diferite variante in privinta alcatuirii compartimentului defensiv al echipei lui Marco van Basten, formula cea mai des intilnita fiind urmatoarea: Jaliens, pe dreapta (in cazul absentei lui Heitinga), Mathijsen si Bouma, in centru, Van Bronckhorst, pe stinga. Totusi, cotidianul Het Parool propune o alta varianta: Heitinga pe dreapta, Boulahrouz si Mathijsen, in centru, si Van Bronckhorst, pe stinga. Aceeasi sursa sustine ca nu este exclus ca Boulahrouz sa joace fundas dreapta, in cazul in care Heitinga nu va fi refacut, iar in centru, alaturi de Mathijsen, sa apara Bouma.

"Mutu, carnivorul"

Jurnalistii olandezi considera ca principalul pericol pentru reprezentativa lui Marco van Basten este atacantul Fiorentinei. "Acum doi ani, cind Olanda invingea Romania cu 2-0 la Rotterdam, Adrian Mutu tocmai revenea dupa o suspendare de sapte luni, ca urmare a consumului de cocaina. Acum este pregatit, in forma si dornic de revansa", scrie Algemeen Dagblad, care i-a dedicat un amplu material atacantului roman.

"Mutu a iesit din prapastia in care s-a aflat in anii precedenti. Transferul la Fiorentina este, probabil, cel mai bun lucru care i s-a intimplat recent. Florent a este un oras splendid, iar tentatiile din Londra sint departe. Romanul este un tip inteligent, interesat de matematica, istorie si de teatru", continua ziaristii batavi, care conchid: "Fiti atenti la Mutu, carnivorul din atacul Romaniei! Daca va reusi sa-si duca echipa la Euro 2008, revansa sa asupra trecutului va fi completa".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.