Mircea Sandu a declarat ca regretele lui Cristi Chivu, exprimate cu doua zile in urma, sint cit se poate de justificate. Nasul lasa, astfel, sa se inteleaga faptul ca, la experienta sa, fotbalistul ar fi putut sa evite contactul dur care a dus la accidentarea ce l-a facut sa piarda meciul cu Olanda

Oficialii s-au intrecut in declaratii optimiste, spunind ca tricolorii pot sa obtina cel putin un punct la Rotterdam.
Partida cu Olanda a declans at o adevarata avalan- sa de optimism si ambitie, din partea tuturor oficialilor din jurul echipei nationale. Declara- tiile se ivesc, care mai de care mai razboinice, parca pentru a le insufla jucatorilor setea de victorie. Cel mai hotarit, insa, pare a fi insusi presedintele FRF. Asa dupa cum afirma ieri, intr-un interviu acordat Sport Total, Mircea Sandu considera ca la Rotterdam tricolorii sint obligati sa dea totul.

Nasul crede ca, pentru jucatorii actualei generatii, Rotterdam este ultima sansa de a accede la un turneu final. Cu toate ca nu dramatizeaza absen- ta lui Chivu, Nasul a citit mesajul capitanului in care acesta explica faptul ca se simte vinovat pentru ca nu se va afla pe teren miine. Nasul a comentat inainte de plecare scrisoarea capitanului catre colegii de la nationala. "E bine ca se simte vinovat", a fost afirmatia soc a sefului federatiei, care lasa sa se inteleaga faptul ca, la experienta sa, fundasul nu avea voie sa ajunga intr-o asemenea situatie.

Spre deosebire de Sandu, Ionut Lupescu a declarat ca absenta capitanului poate fi suplinita cu succes: "Normal ca ne va lipsi Chivu, dar asta nu inseamna ca acum nu mai trebuie sa ne prezentam. Dimpotriva, inlocuitorii lui Chivu si ai lui Florentin Petre trebuie sa demonstreze ca merita sa joace la echipa nationala".

In rest, oficialii s-au aratat optimisti in privint a unui rezultat pozitiv. "Putem cistiga si la loto. De ce n-am face-o si in Olanda? Recunosc ca am emotii, dar eu zic ca aici si acum trebuie sa ne aratam valoarea. Pina acum, noi vizam locul doi si ii vedeam pe olandezi pe primul loc, dar acum ne-au ambitionat olandezii si o sa le aratam noi", a spus seful LPF, Dumitru Dragomir.

Nici directorul general al FRF nu s-a lasat mai prejos: "Cu siguranta, nu vom obtine calificarea in meciul din Olanda, ci abia la sfirsitul campaniei de calificare. Acum sint doar trei puncte in joc. Echipa va trebui, insa, sa se daruiasca 110% pentru a obtine un rezultat favorabil", a comentat Kaiserul.

DUMITRU DRAGOMIR (presedinte LPF):" Din punctul meu de vedere, si aceasta partida si cea cu Bulgaria sint decisive. Macar una dintre ele trebuie cistigata. Daca nu ne calificam, o sa gasim noi scuze. Nu reprezinta o problema scuzele."

VIOREL PAUNESCU (presedinte FR Natatie):" Sper intr-un rezultat mai bun decit se asteapta lumea. Poate nu chiar victorie, dar cred intr-un rezultat de egalitate, care ar fi echivalent cu o mare victorie."

Lalelele lui Mitica

Presedintele Ligii s-a amuzat pe seama renumelui Olandei, de "tara a lalelelor", incercind sa descreteasca fruntile celor din staful tehnic al echipei nationale. "O sa cumpar si eu din Olanda citiva bulbi de lalele in culorile tricolorului nostru. Mai ales daca reusim sa facem o treaba buna la ei acasa", a spus Dumitru Dragomir.

"Sint vinovat!"

In scrisoarea de incurajare adresata coechipierilor de la nationala, prin intermediul site-ului sau personal www.cristianchivu.ro, Cristi Chivu a dezvaluit ca este cuprins de remuscari: "Ma simt vinovat. Sint multe intrebari la care nu gasesc raspuns. Daca as fi fost mai atent, as fi reusit, oare, sa evit acel cot primit in figura? Eram dispus sa intru pe teren cu masca sau fara, daca blestemata de respiratie ar fi intrat in limitele minime ale normalitatii. Sper sa va ginditi si la mine cind intrati pe teren, asa cum va ginditi si la acele milioane de oameni care asteapta posibilul".

OPINIE. Generatie fara noroc

Directorul departamentului relatii internationale, Florin Prunea, crede ca actuala generatie de la nationala a fost ocolita de noroc in ultima vreme. Fostul international crede ca este vital ca tricolorii sa se intoarca cu cel putin un punct: "Trebuie sa luam punct sau puncte cu Olanda. Asta este cel mai important. Pentru ca a venit momentul sa ne calificam. Jucatorii au fost optimisti tot timpul, dar, din pacate, au avut parte de foarte multa nesansa, in comparatie cu generatia de aur, din care am facut parte si eu".

Peripetii la sosire

Tricolorii au aterizat la Rotterdam la ora 18:45, ora RomDelegatia romAna a fost asteptata de un singur jurnalist olandez, care a dorit sa vorbeasca cu Lobont. Altfel, nationala s-a cazat la hotelul Hilton, un stabiliment de patru stele din centrul orasului, si a fost impresionata de multimea de suporteri romani sosita din toate colturile Europei.

EMOTII. Rat s-a lovit la antrenament

Dupa accidentarea lui Chivu, un alt fotbalist al nationalei a fost in pericol sa pateasca o leziune la nas, asemanatoare capitanului. La antrenamentul de miercuri seara, Razvan Rat a fost aproape sa aiba probleme, dupa un duel mai dur cu Paraschiv, consumat la miuta 5 contra 2, de la finalul sedintei de pregatire. Piturca a rasuflat usurat, in final, Rat scapind nevatamat.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.