AS Roma nu a renuntat la ideea de a-l transfera de la Sahtior Donetk pe atacantul Ciprian Marica. Presa italiana sustine ca giallorossii sint gata sa reia tratativele cu echipa ucraineana, dupa ce Cristian Chivu a convins conducerea gruparii de pe Olimpico de calitatile tinarului international roman.

Romanii vor plusa peste cele sapte milioane de euro oferite initial pentru atacantul lui Sahtior.
Marica, episodul doi. AS Roma a pus ochii pe virful tricolorilor inca din toamna anului trecut, cind italienii au jucat impotriva lui Sahtior in grupele Ligii Campionilor. Pe 22 noiembrie, Ciprian Marica marca singurul gol al returului de la Donetk si ii convingea pe sefii romanilor sa inceapa negocierile.

Conducerea giallorossilor a oferit, atunci, sapte milioane de euro pentru transferul romanului, dar ucrainenii au refuzat fara sa stea pe ginduri. Conducerea minerilor ar fi dispusa sa se aseze la masa tratativelor doar in situatia in care oferta Romei s-ar apropia sensibil de pretentiile sale, cifrate la aproximativ 15 milioane de euro.

Initial, italienii au considerat exagerata aceasta suma, dar evolutiile constant bune ale lui Marica i-au facut sa-si revizuiasca parerea. La schimbarea de optica a giallorossilor a contribuit, mai nou, si opinia lui Cristian Chivu. Corriere dello Sport sustine ca fundasul Romei a convins conducerea clubului de utilitatea acestui transfer, laudind calitatile lui Ciprian Marica.

In plus, scrie presa peninsulara, faptul ca ambii jucatori au acelasi impresar, Victor Becali, ar putea reprezenta un atu in viitoarele negocieri pentru achizitionarea tinarului international roman.

In locul lui Tavano

Presa sustine ca interesul lui Roma pentru Marica a crescut deoarece giallorossii par tentati sa renunte la transferul definitiv al lui Francesco Tavano de la Valencia. Virful italian este imprumutat pina in vara de la gruparea spaniola.

Inter, dupa Chivu

Continua zvonurile despre echipele care il doresc pe Cristian Chivu. Cotidianul Tuttosport scria, ieri, ca fundasul lui AS Roma a devenit din nou un obiectiv prioritar pentru Inter Milano, liderul din Serie A. Duminica, presa italiana sustinea ca de achizitionarea capitanului tricolorilor s-a aratat interesata si Chelsea.

Gloante pentru Moratti

Patronul lui Inter Milano a devenit tinta injuriilor si a amenintarilor cu moartea incepind din vara anului trecut, cind au fost pronuntate sentintele in scandalul Calciopoli. Ieri, procurorii italieni au ridicat de la sediul clubului, situat pe Via Durini din Milano, mai multe scrisori care contineau mesaje de intimidare la adresa lui Massimo Moratti, a unor alti oficiali ai nerazzurrilor si a familiilor acestora.

Unul dintre plicuri continea chiar si gloante provenind de la un pistol de calibru mare! Intr-o incercare de explicare a acestor incidente, anchetatorii au declarat ca autorii respectivelor mesaje sint nemultumiti de faptul ca justitia italiana a decis sa-i retraga lui Juventus titlul cucerit in 2005 si sa-i acorde lui Inter titlul din 2006.

VARIANTA. Pista Deco

Gazzetta dello Sport sustine ca Inter Milano va incerca sa-l transfere de la Barcelona pe mijlocasul portughez Deco, in conditiile in care va esua achizitionarea argentinianului Messi. Deco are contract cu Barcelona pina in 2010 si o clauza de reziliere de 75 de milioane de euro, dar italienii spera sa-l poata transfera pentru 12 milioane de euro.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.