Directorul Departamentului de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a dezvaluit ieri faptul ca UEFA a diminuat cu 20 la suta suma acordata anual forului roman, in urma erorilor comise in procesul de licentiere al gruparilor Sportul Studentesc si Jiul Petrosani.
"Ni s-a suspendat certificatul privind calitatea functionarii sistemului de licentiere, acordat de catre o firma autorizata de UEFA si ni s-a diminuat contributia financiara anuala cu 20 %. Asta reprezinta aproximativ 60.000 de franci elvetieni, pentru ca noi avem alocata o suma de 300.000 de franci elvetieni din partea UEFA pentru implementarea sistemului de licentiere", a marturisit Duru.

Oficialul FRF a precizat ca in urma suspendarii certificatului de calitate a functionarii sistemului de licentiere, cluburile din prima liga si alte 10 din liga secunda vor primi anul acesta, in loc de 10.000 de lei, doar cate 8.000. Viorel Duru a motivat decizia luata de forul continental din cauza faptului ca "ambele comisii de licentiere nu si-au respectat mandatul. Au apreciat, in prima instanta, ca Sportul Studentesc era inaintea unui meci important si, considerand ca ar fi intervenit in competitie, i-au acordat licenta. A doua greseala a fost acordarea licentei clubului Jiul Petrosani".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.