Becali a fost impresionat de Elton, dar crede ca acesta mai are multe de aratat. El le-a spus stelistilor ca risca sa se faca de ris daca nu vor anticipa pasele "ideale" ale brazilianului. Patronul din Ghencea i-a amenintat pe jucatorii sai ca, daca vor ramine pe locurile 3-4, vor primi salarii pe masura.

Dupa victoria de la Craiova, in fata pitestenilor lui Dorinel, dar mai ales in urma evolutiei excelente a brazilianului Elton, lui Gigi Becali i-a revenit zimbetul pe buze si pofta de a vorbi despre echipa sa. Finantatorul are numai cuvinte de lauda la adresa mijlocas ului de buzunar, dar promite ca acesta mai are inca multe de aratat si ca ceilalti stelisti vor trebui sa se muleze pe stilul de joc imprimat de sud-american.

"Foarte talentat Elton, mi-a placut, dar poate chiar si mai mult. Le-am spus jucatorilor: "Aveti grija - Elton era si el acolo, nu intelegea saracu" - vi l-am adus pe baiatul asta, e foarte subtil, o sa va faceti de ris, n-o sa va puteti tine dupa stilul lui de joc, o sa dea niste pase ideale, pe care n-o sa le simtiti. Fiti atenti cind ajunge mingea la asta! Cind e mingea la piticul asta, sa fiti concentrati, sa primiti mingea", a povestit in stilul sau inconfundabil Gigi Becali.

Sefului din Ghencea i-a pierit, insa, zimbetul atunci cind i s-a reamintit ca CFR Cluj este in fata Stelei, pe locul al doilea si, mai in gluma mai in serios, si-a amenintat jucatorii ca-i va trimite sa joace in Ardeal: "Le-am spus in vestiar: V-am marit salariile la toti, aveti 60.000, 120.000, 200.000, am zis ca facem performanta." Voiam chiar sa le maresc iar salariile anul asta, sa ajungem la o cota europeana, de 300.000- 400.000 pe an. "Va dau salarii ca la echipele de pe locurile 3-4, daca sinteti pe 3-4. Nu va mai dau prime, acum e chestie de onoare. Nu vreau sa jignesc pe CFR Cluj, am zis ca ma bat cu Rapid, dar acum vreti sa ma bat si cu Clujul? Pai, va trimit la CFR Cluj sa jucati!".

In acest sens, Becali a intarit ideea ca primele stelistilor vor ramine blocate pina la finalul sezonului, indiferent de locul din clasament. "Le-am spus jucatorilor: Nici un ban pina la final. Sinteti pe locul doi la final, va contabilizez primele, va dau toti banii si inca 5.000 in plus. Nu ajungeti pe doi, nu va dau nimic", a spus amenintator patronul stelist.

GIGI BECALI:" Nu ma intereseaza pe mine ca marile cluburi au psiholog. Eu am principiile mele de viata. Psihologul e doctor... Eu zic asa: e bolnav psihic? Daca e bolnav psihic, il duc la doctor psiholog. Lasa-te de fotbal!... Antrenorul trebuie sa fie si tehnician si parinte si psiholog. Daca nu e el bun psiholog, vin eu! Trebuie sa fie bun psiholog unul din staful echipei. Managerul sau preparatorul sa discute cu ei. Nu aduc eu psiholog niciodata.

A refuzat UNICEF

Patronul stelist a dezvaluit faptul ca a declinat oferta UNICEF, a purta pe piept sigla organizatiei umanitare, asemenea Barcelonei, contra unei sume de bani. "Care e problema ca n-are Steaua sponsor? N-are Steaua bani? Dupa ce am dat la UNICEF 251.000 de euro, mi s-a propus daca vreau UNICEF, ca Barcelona, adica trebuia sa platesc eu ca sa le port UNICEF pe piept. Adica sa dau bani, un milion. Am zis ca nu vreau sa le dau un milion", a spus Gigi Becali.

Magazin la stadion

In doar citeva zile Steaua Mobilul, acea rulota prezenta in incinta complexului din Ghencea la fiecare meci, va fi inlocuita cu un magazin de prezentare ultramodern. "Va fi amplasat la tribuna principala si va seamana cu magazinele marilor cluburi din Europa", a declarat Valeriu Argaseala.

REVENIRE. Se intoarce Litu?

Tinarul atacant al Stelei, Alin Litu, imprumutat la inceputul acestui sezon la Jiul Petrosani, se antreneaza in continuare cu Steaua, desi mai are contract cu minerii pina la vara. Accidentat in acest moment, el refuza sa se prezinte la antrenamentele Jiului, pretextind ca prefera sa se trateze in Bucuresti. Litu spera, insa, sa profite de numarul mic de atacanti din lotul stelist si sa-l convinga pe Olaroiu sa-l pastreze in Ghencea.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.