Pilotul finlandez al echipei Ferrari, Kimi Raikkonen, a cistigat, ieri, Marele Premiu al Australiei, prima etapa a CM de Formula 1 - 2007, desfasurata pe circuitul Albert Park, din Melbourne. McLaren conduce, insa, in clasamentul constructorilor, gratie locurilor doi si trei ocupate de Fernando Alonso, respectiv de Lewis Hamilton, ultimul fiind debutant in Marele Circ.
Raikkonen, care a plecat din pole-position, a condus cursa de la un capat la altul, avind un parcurs tipic pentru finlandez, cu un stil de pilotaj precis si rapid. Colegul lui Raikkonen, brazilianul Felipe Massa (plecat de pe ultimul loc al grilei de start), a reusit sa salveze o cursa care parea compromisa, terminind pe locul 6. Fostul mare campion mondial, Michael Schumacher, l-a felicitat, prin telefon, pe urmasul sau de la scuderia italiana. Potrivit "Gazzetta dello Sport", in timp ce Raikkonen se pregatea de ceremonia de premiere, administratorul delegat al echipei, Jean Todt, s-a apropiat de finlandez si i-a dat telefonul sau. "Michael m-a sunat pentru a ma felicita", a afirmat Raikkonen. Urmatoarea cursa va avea loc pe 8 aprilie, in Malaysia.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.