Oltchim a fost invinsa cu 27-32 in deplasare, de Podravka Koprivnica, in prima mansa a sferturilor Cupei Cupelor. Victoria croatelor s-a conturat spre finalul partidei, fiind facilitata de cartonasul rosu primit de Ionela Gilca, de dubla eliminare a Luminitei Dinu, dar si de arbitrajul cuplului din Cehia. Oltencele nu pierdusera nici un meci in acest sezon si cedasera un singur punct.

Echipa lui Gheorghe Tadici a pierdut primul meci din acest sezon, fiind depasita, in deplasare, de croatele de la Podravka Koprivnica cu 32-27. Partida, care a contat pentru prima mansa a sferturilor Cupei Cupelor, le-a lasat un gust amar celor de la Oltchim, care au acuzat la final maniera in care a fluierat cuplul de arbitri cehi Kouhout - Novak, care le-a impins usor de la spate pe gazde.

Nu este mai putin adevarat faptul ca formatia din Rimnicu Vilcea a fost de nerecunoscut. Valentina Ardean, de la care se astepta poate cel mai mult, a marcat un singur gol, si acela dintr-o aruncare de la sapte metri, in timp ce pivotul Ionela Gilca a gresit decisiv chiar inaintea finalului primei reprize, cind si-a lovit de la spate adversara directa, primind imediat cartonasul rosu si, implicit, eliminarea definitiva, in ciuda protestelor lui Tadici, care s-a ales si el cu un galben.

Chiar si asa, Oltchim a lasat impresia ca poate obtine un rezultat favorabil pe terenul adversarelor. Daca slavele au intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri, 19-16, dupa reluare, romancele s-au tinut scai de croate, iar in minutul 40 au restabilit egalitatea, 22-22, si finalul se anunta incins.

Din pacate, a fost momentul in care a intervenit o noua greseala in tabara oltencelor, iar portarul Luminita Dinu a primit o dubla eliminare pentru proteste, astfel ca romancele au ramas in inferioritate numerica timp de patru minute. A fost, probabil, a doua faza-cheie a meciului, dupa cartonasul rosu vazut de Gilca.

Podravka a speculat foarte bine avantajul si a incheiat conturile, prelungind suspansul in privinta numelui echipei care se va califica in semifinalele Cupei Cupelor. Returul, care se va disputa simbata, la Rimnicu Vilcea, va fi decisiv pentru Oltchim, care trebuie sa cistige la sase goluri diferenta, pentru a accede in penultimul act al competitiei.

Totusi, formatia lui Gheorghe Tadici are posibilitatea sa se califice chiar si in urma unui succes la cinci puncte, cu conditia ca Podravka sa marcheze cel mult de 26 de ori.

LIDER. Ramona Maier este golgetera romancelor
In timp ce majoritatea jucatoarelor de la Oltchim au evoluat sters, extrema Ramona Maier a avut o prestatie buna, concretizata si prin cele noua goluri inscrise in poarta celor de la Podravka.

Ea a fost secondata de Adina Meirosu si de Narcisa Lecusanu, care au fost aproape de cerintele antrenorului. Din pacate, echipa din Rimnicu Vilcea nu a gasit solutii in defensiva. Pe linga faptul ca poarta nu a mers prea bine, nici unul dintre sistemele de aparare imaginate de Tadici nu au dat satisfactie in fata unui excelent joc combinativ al croatelor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.