Oltchim are o rivala pe masura in sferturile Cupei Cupelor, urmind sa intilneasca, astazi, de la ora 18:00, in deplasare, pe Podravka Koprivnica. Croatele au o echipa de top, care a evoluat in acest sezon in grupele Ligii Campionilor, iar formatia de baza este alcatuita pe scheletul primei reprezentative. Gheorghe Tadici a declarat ca obiectivul formatiei pe care o antreneaza este finala competitiei.

Nici nu s-au stins bine ecourile dupa ce Oltchim a cucerit, si matematic, cel de-al 13-lea titlu national, si formatia lui Gheorghe Tadici are din nou treaba. De data aceasta, actiunea se "muta" in competit iile europene, mai exact in localitatea croata Koprivnica, pentru confruntarea din sferturile Cupei Cupelor, cu Podravka Vegeta. Partida este programata astazi, de la ora 18:00, si va fi arbitrata de cuplul ceh Vaclav Kohout - Petr Novak.

Chiar daca viitoarele adversare ale Oltchimului nu mai sint ceea ce au fost intr-un trecut nu tocmai indepartat, intilnirea se anunta extrem de dificila. Slavele au evoluat in acest sezon in grupele celei mai puternice competitii continentale, Champions League, iar in lotul lor se regasesc majoritatea jucatoarelor de top care fac parte din reprezentativa Croatiei. Portarul Ivana Jelcic, extremele Maja Zebic si Anita Gace, centrul Miranda Tatari, pivotul Bozica Palcic si interii Lidija Horvat, Svitlana Pasicnik si Maja Koznjak constituie coloana vertebrala a nationalei tarii lor.

O selectionata care, fara sa rupa gura tirgului la ultima competitie amicala, turneul de la Riesa, a lasat o impresie destul de buna, chiar daca au cistigat un singur meci din cele trei pe care le-au disputat. "Am auzit ca unii spun ca nu vom avea probleme cu Podravka, dar eu le-am atras atentia fetelor ca nu este deloc asa. Adversarele noastre vin din Liga Campionilor, o competitie unde nu a mai reusit sa ajunga in ultimul timp nici o formatie romaneasca, iar asta spune multe despre valoarea lor. Apoi, au multe juca- toare in nationala Croatiei, ceea ce iarasi le da o nota buna", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici, care a evitat sa estimeze procentual sansele de calificare ale echipei sale.

"Sintem doua echipe de valori apropiate si se poate intimpla orice, deci prefer sa nu spun ca avem nu stiu cit la suta sanse. Totusi, eu cred ca vom reusi sa ne calificam in semifinale", a punctat Tadici.

Joaca Franic?

Pe linga cele opt jucatoare de la Podravka Vegeta, care au evoluat pentru reprezentativa Croatiei la turneul de la Riesa, echipa din Koprivnica mai are o internationala, Kristtina Franic, care, de obicei, este titulara si la club, si la prima selectionata. Franic nu a evoluat insa in Germania, fiind accidentata, si este incerta si pentru meciurile cu Oltchim.

Escala la Arad

Delegatia Oltchimului a plecat spre Koprivnica ieri-dimineata. Fetele lui Tadici s-au oprit la Arad, unde au si innoptat, iar astazi urmau sa-si continue drumul spre Croatia. Oltencele sint insotite de un grup de suporteri, care isi vor sustine favoritele in partida cu Podravka Koprivnica. De altfel, Oltchim a beneficiat de aportul fanilor si in precedentele deplasari din Cupa Cupelor.

CHALLENGE CUP / "U" JOLIDON CLUJ SI TOMIS CONSTANTA SE BAT PENTRU UN LOC IN SEMIFINALA

Afacere romaneasca

Echipele "U" Jolidon Cluj si Tomis Constanta se lupta pentru un loc in semifinalele Challenge Cup, intr-un duel suta la suta romanesc. Este pentru a doua oara consecutiv cind formatiile din Liga Nationala se bat pentru un loc sub soarele european, dupa ce, in sezonul trecut, aceeas i grupare dobrogeana disputa finala competitiei impotriva celor de la Rulmentul Brasov, dar ardelencele au cucerit trofeul.

Prima confruntare este programata astazi, de la ora 14:30, in capitala Ardealului, urmind ca returul sa se joace peste exact o saptamina, in orasul de pe litoral. "Vor fi doua meciuri echilibrate, ambele formatii fiind de o valoare apropiata, cu un plus, as indrazni sa spun, in favoarea noastra. Totusi, Tomis are un mic avantaj, tinind cont ca returul se disputa la Constanta, si tocmai de aceea este greu de anticipat cine va merge mai departe. Sincer, am fi preferat sa intilnim o echipa rom

Clubul clujean traverseaza o perioada fasta in prima liga, unde ocupa pozitia a treia, in timp ce Tomis este cu doua locuri mai jos. Teoretic, calculele hirtiei le indica drept favorite pe ardelence, numai ca si adversarele lor au citeva atuuri. Unul dintre acestea este dat de antrenorul Dumitru Musi, un tehnician experimentat, care face pereche cu Gheorghe Tadici la echipa nationala. Dobrogencele au si o experienta europeana ceva mai bogata decit fetele de la "U", iar la aceasta se poate adauga si faptul ca returul, care va decide numele formatiei calificate, se va disputa la Constanta.

CUPA EHF / RULMENTUL - ZVEZDA ZVENIGOROD

"Au prima sansa!"

Rulmentul Brasov intilneste, astazi, de la ora 19:00, pe teren propriu, in sferturile Cupei EHF, puternica echipa rusa Zvezda Zvenigorod. Inaintea primei manse, antrenoarea Mariana Tirca a disecat, alaturi de jucatoarele sale, evolutiile viitoarelor adversare: "Sint mari si foarte bune".

Nici Tirca nu era prea optimista in privinta dublei confrunta ri cu echipa pregatita de legendarul Evgheni Trefilov: "Este clar, pornim cu sansa a doua si cred ca pentru noi ar fi o performanta sa obtinem un rezultat pozitiv pe teren propriu. Adversarele noastre au o echipa de exceptie, cu multe jucatoare de top, campioane mondiale si vicecampioane europene si cu asta cred ca am spus aproape tot", sustine Tirca.

Totusi, romanca a incercat sa-si incurajeze elevele: "Si fetele de la Zvezda sint oameni si poate reusim sa le surprindem. Mizez pe faptul ca le putem da o replica buna, daca ne va functiona contraatacul rapid".

Formatia din Rusia are un lot de except ie, in care se regasesc internat ionalele Elena Polenova, Irina Poltoratskaya, Natalia Shipilova, Oxana Romenskaya, Anna Kareeva, Polina Viakhireva, Ekaterina Andryushina, Maria Sidorova si Zhanna Yakovleva. Dintre acestea, primele sapte sint campioane mondiale en titre, iar toate sint vicecampioane europene.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.