Umbla o vorba in lumea show-biz-ului care spune ca un mare succes nu trebuie sa aiba continuari, pentru ca n-au cum sa se ridice la nivelul primului hit. La fel ca si producatorii lui Terminator 2, ciinii n-au vrut sa tina seama de cutuma. Si, ca si in exemplul de mai sus, au cucerit si a doua oara. Cu prilejul amicalului cistigat in fata Dunarii cu 2-1, la Calarasi, alb-rosiii au trait acelasi asalt al fanilor ca si la Giurgiu.

Caravana Dinamo s-a mutat saptamina aceasta la Cala- rasi. Si totul a fost la fel. Nebunia care a cuprins orasul, localnicii vorbind intre ei despre "evenimentul anului", cu Niculescu, Cristea sau Moti pe afis. Probabil ca nici Titanicul n-a facut atitia spectatori la malul Dunarii, ca baietii lui Mircea Rednic.

O mare de oameni se reva rsa spre stadionul Municipal: fete cu ghiozdanele in spate, cu pixul si foaia in mina, pregatite sa primeasca semnaturile vedetelor, femeile de la fabrica de confectii rizind ca le-au tras clapa sotilor care asteptau acasa sa le fie pregatit prinzul si, nu in ultimul rind, barbatii respectivi, adunindu- se de prin barurile limitrofe, care renuntasera de mult la prinz in favoarea unui meci cum nu mai vazuse orasul.

S-au adunat cam 8.000 de oameni, plus o galerie dinamovista destul de consistenta, care a incercat tot meciul sa-i faca pe ciini sa se simta ca in Groapa. Nu numai ei au incercat, ci si vinzatorii ambulant i in tricourile alb-rosii, majoretele care topaiau de bucurie dupa ce atinsesera geaca lui Lobont sau batrinii microbisti care il indemnau pe Rednic sa bata cu orice pret dusmanul Steaua.

Calarasenii au avut parte chiar si de ceva nesperat: echipa lor de Divizia C era sa fie egala campioanei virtuale a Ligii I. De dezamagire au fost chiar citeva fluieraturi la golul lui Ropotan, uitate repede la sedinta de autografe de dupa meci, cind ti- narul mijlocas a facut scurta la mina de la atitea semnaturi. Dupa vreo jumatate de ora de nebunie, autocarul a plecat insotit de semne de ramas bun si de fete fericite. Calarasi, un succes de casa. Urmeaza Moreniul.

Dunarea Calarasi - Dinamo 1-2

Au marcat pentru Dinamo: Ad. Cristea (4), Ropotan (79)
Dinamo: Matache - Blay, Moti, Radu Stefan, Musat - Vranjkovic - Ze Kalanga, Cristea, Catalin Munteanu - Danciulescu, Niculescu
Antrenor: Mircea Rednic
Au mai jucat: Romanovs, Leandro, Craciun, Scarlatache, Smirnovs, Margaritescu, Ropotan, Lemnaru, Liviu Ganea

TACTICA. Voika la inchidere

Mircea Rednic a inceput partida de ieri cu Vojslav Vrankovic pe post de inchizator. Tehnicianul a anuntat cu o zi inainte acest lucru pentru site-ul dinamo-online.net. "Este o solutie pe acel post. Chiar o sa-l incerc", a declarat Puriul. Bosniacul a mai jucat pe acest post la Pandurii. Schimbat la pauza, Voika a fost introdus in minutul 65 in locul lui Cristea pe postul de mijlocas ofensiv.

Ze, atacat din nou

Mircea Rednic l-a criticat din nou pe Ze Kalanga. Intrebat de ce jucatorul de culoare nu este serios nici macar la incalzire, tehnicianul a raspuns: "Astea sint educatia si mentalitatea pe care le are. Pacat de calitatile lui! Sint jucatori care vin din Africa si care au un alt comportament. Nu stiu ce inseamna sa faci performanta. El poate s-a multumit cu putin si nu intelege ca exista o disciplina. Nu a inteles asta, dar si multe altele. E vorba de felul cum se pregateste, iar daca va continua asa nu are nici o sansa ca sa joace", a spus Puriul pentru site-ul dinamo-online.net. Nici ieri in amicalul cu Dunarea Calarasi, Ze Kalanga nu a avut o evolutie stralucita.

MIRCEA REDNIC:" Sint multumit! Ne-am miscat bine. Toata lumea se gindeste deja la meciul cu Steaua, dar eu zic sa avem grija in primul rind cu UTA. Actionarii vor rezultate imediate, dar eu spun ca trebuie rabdare. Nu ma ingrijoreaza ca atacantii nu marcheaza. Sint multumit cind creaza culoare pentru mijlocasi."

FLORIN RADUCIOIU: "Sintem o echipa iubita. Mult mai iubita in provincie, decit in Bucuresti. E o mare placere sa dau autografe. Nu ma ingrijoreaza ca nu marcheaza atacantii. O vor face in meciurile oficiale."

CLAUDIU NICULESCU: "E mereu o bucurie sa vezi atitia dinamovisti! Vrem sa batem in Ghencea si in Giulesti, chiar daca sintem deja campioni."

"BOGDAN LOBONT: "Ne bucuram ca a venit multa lume si ca, astfel, le aducem fericire suporterilor dinamovisti din toata tara."

"Singurul valabil"

Antrenorul dinamovist a vorbit pentru site-ul dinamoonline. net despre cel mai arzator subiect al inceputului de an in Stefan cel Mare: criza atacantilor. Intrebat de fani daca tinerii Ganea si Lemnaru vor primi mai multe sanse, Puriul a declarat: "Ei au sansa lor, dar eu merg in continuare pe Danciulescu si pe Niculescu. Din pacate, Claudiu este singurul virf valabil pina in acest moment. Sint multumit de cum joaca si de cum se comporta. Il astept si pe Danciulescu sa-si revina cit mai repede, pentru ca am nevoie de el".

Tehnicianul a vorbit si despre beneficiul meciurilor amicale jucate de ciini la mijlocul saptaminii: "Aceste partide ma ajuta foarte mult, fiindca eu nu am avut timp in perioada de pregatire sa fac aceste jocuri, tinind cont ca noi am jucat foarte repede cu Benfica. Si am avut meciuri, dar nu suficiente. Tocmai din acest motiv fac aceste amicale. In primul rind, ca sa ajut jucatorii noi, care au venit sa se integreze mai repede".

TEAPA. Caicedo a fugit cu bani imprumutati

Mircea Rednic a vorbit cu suporterii si despre Darwin Caicedo, spunindu-le acestora ce s-a intimplat cu misteriosul transfer al atacantului ecuadorian. "Jucatorul a venit, s-a inteles cu noi, apoi a plecat in tara lui. S-a dus cu tot cu trening, ba mai mult, s-a mai si imprumutat de bani. Un fotbalist bun, dar neserios, iar eu nu am nevoie de astfel de jucatori", a declarat Puriul.

GRESEALA. Margaritescu a ris de Ropotan

La fel ca in partida cu Dunarea Giurgiu, Adrian Ropotan a inscris ieri al doilea gol al ciinilor. Spre dezamagirea tinarului inchizator, crainicul stadionului l-a creditat ca marcator pe Lemnaru, moment in care Andrei Margaritescu a inceput sa rida. Pina la urma, acesta s-a dus la colegul sau pentru a-l consola.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.