Dupa ce George Copos a semnalat in numarul de ieri al Sport Total ca Steaua nu doarme si ca va incerca prin toate mijloacele sa ocupe locul doi la sfirsitul campionatului, iata ca se aduna si dovezi care sa probeze acest lucru. Patronul Farului, Gheorghe Bosinceanu, a rupt tacerea. Marinarii s-au ales cu 55.000 de dolari de la Gigi Becali pentru egalul reusit in sezonul trecut de Farul in Giulesti. Acum, regulamentul prevede suspendarea unei echipe pentru astfel de practici.

Anul trecut, cind Stelei ii ardea mai tare buza, adica dupa infringerea de la Bistrit a, atunci cind s-a lasat cu geamuri sparte si cu vene sectionate, Farul Constanta a scos un nesperat 0-0 pe terenul Rapidului. In cazul in care giules tenii invingeau, ar fi trecut pe locul intii al campionatului, la egalitate de puncte cu Steaua, dar ar fi avut avantajul meciurilor directe in eventualitatea in care s-ar fi mers cap la cap pina in ultima etapa.

De abia acum, patronul Gheorghe Bosinceanu a dezvaluit ca jucatorii sai au fost anuntati de Gigi Becali, inainte de meci, ca vor primi bani in cazul unui rezultat favorabil. "Jucatorii Farului au primit suma de 55.000 de dolari din partea lui Gigi Becali pentru egalul scos in Giulesti, in meciul de anul trecut. Eu nu am fost de acord cu premierea si l-am anuntat pe Mircea Sandu. Daca va incerca din nou patronul Stelei sa premieze jucatorii mei in acest sezon, voi face plingere penala impotriva lui. Eu nu am primit, nu am dat, si nu voi primi sau da niciodata bani altor echipe", a declarat Bosinceanu.

Aceasta declaratie vine si dupa ce patronul Farului si-a amendat jucatorii, in frunte cu George Curca, dupa meciul cu Steaua, din turul acestui campionat, atunci cind a spus ca banuieste ca unii dintre fotbalistii sai nu si-au aparat corect sansele. De aici si incrincenarea cu care au jucat in retur constantenii, ei dorind sa demonstreze patronului lor ca sint curati si ca banii luati de la Gigi Becali pentru egalul cu Rapid sint doar o amintire.

Si din acest motiv, patronul Bosinceanu tine mortis ca Gigel Coman sa fie suspendat, deoarece relatiile sale cu Gigi Becali s-au stricat iremediabil atunci cind stelistul le-a dat bani marinarilor.

A primit asigurari

Partida dintre Farul si Steaua s-a terminat la egalitate, 1-1, dar s-a lasat si cu scandal ca urmare a manierei de arbitraj a lui Augustus Constantin. Constantenii au reclamat un fault nesanctionat al lui Gigel Coman la Gurita, in prima repriza, precum si faptul ca fiul sefului CCA i-a impins, inventi nd faulturi, pe stelisti spre poarta lui Vlas. Patronul marinarilor, Gheorghe Bosinceanu, a dezvaluit ca inaintea partidei a fost asigurat de un oficial din fotbalul romanesc ca nu vor fi probleme de arbitraj la jocul cu Steaua.

"Am primit asigurari din partea unui oficial din conducerea fotbalului romanesc ca Augustus va arbitra corect. Dar eu ma intreb: cine are mai multa putere? Banii unui patron care este interesat sa cistige cu orice pret, sau cei care conduc fotbalul?", a declarat finantatorul dobrogenilor cu trimitere evidenta la amestecul patronului Stelei in jocurile de culise care s-au facut inaintea partidei Farul - Steaua.

Sandu avea miinile legate

Chiar daca Gheorghe Bosinceanu l-a anuntat pe Mircea Sandu de actiunea patronului Stelei, seful FRF nu a avut ce face, pentru ca legile de atunci nu-i permiteau sa ia nici un fel de masura. In sedintele ulterioare ale Comitetului Executiv s-a hotarit ca o astfel de practica sa fie aspru pedepsita, mergindu-se pina acolo incit se poate suspenda echipa, pentru un an sau maximum doi, al carei patron premiaza jucatorii altei formatii.

Remember Rapid - Farul

In sezonul trecut lupta pentru titlul de campioana s-a dus pina in ultima etapa intre Steaua si Rapid. O mina de ajutor a dat si Farul, care a reusit sa obtina un rezultat de egalitate (0-0) in Giulesti. Dupa joc, rapidisti au acuzat faptul ca fotbalisti constanteni au jucat pentru banii lui Gigi Becali. Bucuria de la finalul partidei a fost excesiva din partea marinarilor, exuberanta lor fiind considerata de giulesteni un afront.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.