La Campionatele europene de atletism in sala de la Madrid, atletismul romanesc a cucerit doua medalii, de aur si argint.

Concurand in proba de 1.500 m, Elena Iagar, in varsta de 30 de ani, a devenit campioana continentala, dovedindu-se o demna urmasa a marilor atlete, specialiste ale demifondului, Doina Melinte, Gabriela Szabo sau violeta Beclea Szekely. In finala, Elena Iagar a inregistrat cel mai bun rezultat mondial al anului, cu 4'03'' si 9 sutimi. De remarcat ca pe locul secund a sosit o alta romanca, Corina Dumbravean, cronometrata cu 4'05'' si 88 de sutimi.

Dupa ce in 2002, la CE de sala de la Viena, Elena Iagar castigase medalia de argint, iata ca de asta data a obtinut medalia de aur. La terminarea cursei de 1.500 m, Elena Iagar a declarat: "Sunt atat de fericita cu aceasta medalie de aur! Azi m-am simtit atat de puternica incat eram convinsa ca nimeni nu ma poate invinge. De asemenea, sunt fericita pentru medalia Corinei Dumbravean". In ciuda faptului ca delegatia Romaniei la CE de sala de la Madrid a fost lipsita de aportul atletilor medaliati la JO de la Atena, Marian Oprea, Ionela Tarlea si Maria Cioncan, performantele inregistrate sunt notabile.

De fapt, obiectivul FR de Atletism, de a se obtine 1-2 medalii, a fost indeplinit, mai ales ca nu au fost prezenti la start o serie de atleti de marca, care au renuntat sa concureze la CE de sala, pregatindu-se pentru sezonul in aer liber, in 2005. Sa nu uitam ca la Madrid au lipsit si alte vedete, printre care si atletele rusoaice, creditate printre favoritele probelor de demifond. O comportare promitatoare a avut si aruncatorul de greutate Gheorghe Guset, calificat in finala probei, unde a avut incercari de peste 20 de metri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.