Organizatorii au scos de pe masa serpii, rechinii sau creierul de maimuta. In plus, scuipatul si injuraturile pe strada sint interzise.
Orasul Beijing va gazdui Jocurile Olimpice de vara din 2008. Spre deosebire de alte editii, infrastructura este aproape finalizata, astfel ca asiaticii au trecut deja la probleme de nuante legislative. Astfel, un grup de parlamentari chinezi a propus un plan de masuri care prevad, printre altele, scoaterea in afara legii a tutunului, scuipatului si interzicerea injuraturilor in public.

"Se pot observa in permanenta 4 feluri de comportament necivilizat in public: scuipatul, fumatul, injuraturile si depasirea altora la cozi", a declarat Zi Huayun, una dintre initiatoarele acestui grup parlamentar, in cadrul sesiunii parlamentului. Ea a cerut primariei Beijingului sa interzica aceste comportamente si sa curate strazile orasului, napadite de resturi, inaintea inceperii Jocurilor Olimpice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.