George Copos spune ca, pentru a obtine locul doi, Rapid este obligata sa cistige toate meciurile care au mai ramas din retur. Acesta atrage atentia ca rivalii din Ghencea nu vor sta cu miinile in sin si este convins ca vor apela la jocuri de culise in incercarea de a-i depasi pe giulesteni. Patronul visiniilor crede ca brazilianul Elton nu va face mare lucru in Ghencea.

Sport Total: Rapid a facut spectacol cistigind cu 4-0. Sinteti multumit de cum arata jocul echipei?
George Copos: [/b[Nu arata rau deloc, trebuie sa recunoastem. Rapidul va avea un cuvint greu de spus in acest campionat, pentru ca este o echipa foarte puternica. Uitati-va la aparare, spre exemplu, unde e o concurenta foarte mare. Echipa n-a primit gol de cind s-a reluat sezonul, iar, in plus, fundasii mai dau si goluri.

Ati ajuns pe pozitia secunda. E bine pe un loc de Champions League?

Nu trebuie sa ne entuziasmam peste masura ca am reusit sa urcam pe locul doi. Este obligatoriu ca Rapid sa cistige toate meciurile pina la sfirsitul campionatului, pentru ca orice pas gresit va fi fatal. Steaua nu va sta cu miinile in sin si va apela la aceleasi strategii ca si anul trecut. Trebuie sa fim foarte vigilent i, fiindca ei nu dorm.

Cei de la Steaua spun, totusi, ca echipa pe care o patronati este avantajata de comisii...

Cei de la Steaua sufera foarte mult. Nu vreau sa comentez declaratiile lor.

Noua achizitie a ros-albastrilor, brazilianul Elton, va fi suta la suta pregatit la derby-ul cu Rapid?

Poate la el in Brazilia e bun, dar aici, in Europa, nu cred ca va reusi sa se adapteze. Ar trebui sa aiba calitati iesite din comun. Ce poate sa faca in fata unor fundasi ca Maftei sau Rada, cu 1,90 inaltime si peste 60% masa musculara?

Credeti ca Rapidul mai poate spera chiar si la titlu?

Din cite am vazut, Dinamo nu mai este in stare sa cistige un meci, asa ca nu e ceva imposibil. O spun inca o data, sintem obligati sa cistigam toate meciurile de acum inainte.

PROMISIUNE. Modestul Lazar

Mijlocasul Costin Lazar, laudat atit de conducerea giulesteana, cit si de fanii alb-visiniilor, a declarat pe blogul sau personal de pe www.fzr.ro ca va ramine intotdeauna cu picioarele pe pamint. "Provin dintr-o familie modesta, intotdeauna am fost cu capul pe umeri si voi fi in continuare, pentru ca nu-mi place sa ma dau in spectacol si nici sa-mi iau nasul la purtare", a declarat jucatorul.

RECORD. Badoi, la cota 200

Unul dintre cei mai longevivi si mai constanti jucatori alb-visinii, Vali Badoi, a ajuns la o cifra remarcabila duminica impotriva celor de la UTA. Mijlocasul giulestean are 200 de meciuri disputate in primul esalon valoric. Atacantul Mugurel Buga a reusit si el aceeasi performanta, etapa precedenta, contra Craiovei. Desi contestati uneori, cei doi sint singurii jucatori din echipa lui Razvan Lucescu care au jucat in toate cele 22 de etape scurse de la inceperea acestui sezon.

Vrea schimbari

George Copos a postat pe blogul sau argumentele pe care le aduce in favoarea unui rebranding major al clubului. "Rapid este unul dintre primele trei cluburi ale Romaniei, iar noua sa imagine trebuie sa reflecte acest lucru. Performanta pe teren nu mai este suficienta si trebuie sa fie potentata de performanta in alte domenii complementare. Este momentul ca o echipa de profesionisti sa analizeze contextul in care ne aflam si, dupa o prima discutie avuta cu o firma din Anglia, am ajuns la concluzia ca simbolul Rapidului trebuie sa fie o locomotiva", spune patronul giulestean.

Acesta le-a cerut suporterilor sa vina cu sugestii vizavi de acest subiect, drept rezultat primind, insa, foarte multe critici din partea internautilor.

Wicked: Vorbiti de Europa, domnule Copos. Cum se imparteau biletele la meciurile echipelor europene pe care Rapid le-a invins? La tribuna a II-a se iesea prin mocirla si pe intuneric, ca in lagarele comuniste? Stadionul era cu risc seismic ridicat?

BadDemon:

Daca visati noaptea o locomotiva ca emblema, va rog sa o tineti pentru dumneavoastra. Nu vreti sa puneti emblema Ana Holding sau, eventual, a firmei respective din Anglia? Daca vreti o schimbare, va dau eu o idee: trebuie sa va schimbati mentalitatea asta infantila, domnule Copos

Un_rapidist: Rapidistii sint identificati cu o locomotiva, cu glasul rotilor de tren, nu cu acvila sau alte pasari. Continuati procesul de rebranding

Il iau pe Toure

Partida pe care giulestenii au organizat-o special la PRO Rapid pentru ca Razvan Lucescu sa-si poata face o impresie despre togolezul Sherif Toure, a avut loc ieri, de la 11:30 intre Rapid II si FC Chitila, scor 3-2. Tehnicianul feroviarilor a dat dispozitie ca africanul sa fie cit mai des jucat de catre colegii sai. Acesta a evoluat in prima repriza mijlocas stinga, iar in a doua mijlocas central, a reusit o pasa de gol si mai multe actiuni personale, demonstri nd o tehnica foarte buna.

Tehnicianul secund al rapidistilor, Marian Rada, a apreciat evolutia fotbalistului, vazind insa si lacunele din jocul acestuia. "S-a miscat bine si a aratat ca stie foarte bine cu mingea. El nu a venit in Romania foarte bine pregatit fizic, dar cu siguranta are calitati, e inalt si are multa masa musculara. Mai trebuie pus la punct si la capitolul viteza, insa, una peste alta e un jucator pe care ni-l dorim, dar depinde de domnul Copos", a spus tehnicianul.

Patronul giulestenilor a reactionat prompt la dorinta bancii tehnice, declarind pentru Sport Total: "Daca ei si-l doresc eu sint de acord" . Togolezul, a spus imediat dupa partida cu aradenii ca a fost impresionat de Rapid: "Mi-a placut foarte mult cum a jucat echipa. Se joaca foarte ofensiv, se marcheaza mult, exact ceea ce imi place".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.