Dupa ce Ionut Lupescu a declarat ca FRF va pune in aplicare hotarirea TAS, Marian Iancu a anuntat ca va renunta la a mai investi in fotbalul romanesc.

Totul a inceput in vara anului trecut, cind Curtea de Recurs Federala a FRF ii interzicea gruparii patronate de Marian Iancu sa se mai foloseasca de tot ce tine de palmaresul istoric al Politehnicii Timisoara. Avantaj Zambon! Al doilea episod s-a consumat tot in 2006, mai precis in decembrie. Judecarea litigiului s-a mutat la Lausanne, unde Claudio Zambon obtinea dreptatea si din partea Tribunalului de Arbitraj pentru Fotbal (TAS).

Desi italianul dobindea, astfel, un avantaj dublu fata de adversari, importanta momentului a fost diluata de optimismul celor din conducerea banateana, care stiau una si buna: "Nu ne facem griji. Am adunat probe si vom dovedi in instantele din Romania, apoi la FIFA, ca acest Zambon este un impostor".

La citeva luni distanta, timisorenii isi materializau inten- tiile prin verdictul favorabil obtinut din partea Curtii de Arbitraj pentru Fotbal a FRF. Ca urmare, noua hotarire a fost transmisa catre TAS in scopul revizuirii verdictului initial. Surpriza, insa! Raspunsul forului european a sunat sec dintr-un fax trimis, luni, ramburs: "Va cerem ca decizia initiala a TAS sa fie pusa in aplicare pina la data de 23 martie".

A doua zi, directorul general al Federatiei, Ionut Lupescu, anunta ca forul pe care il reprezinta se va conforma somatiei FIFA: "Nu cred ca decizia TAS este in ordine, dar ei hotarasc, pentru ca sint instanta suprema in sport. In cazul in care nu ne supunem, riscam sanctiuni precum neprogramarea echipei nationale sau dezafilierea FRF de la FIFA si UEFA. Iancu este vinovat ca nu a trimis toate actele la timp, catre TAS. Cred ca Zambon este un impostor care urmareste doar sa cistige bani. Cu toate acestea, nu pot sa risc".

In replica, patronul lui Poli lanseaza bomba: "Imi dau demisia, iar BkP se retrage. Nu are rost sa mai continui cind, desi toata lumea imi spune ca am dreptate, in acelas i timp, eu nu am nimic. Inseamna ca Lupescu e un incompetent, iar Kassai e un monument de minciuna. FIFA nu poate exclude echipele romanesti din competitiile europene".

In disperare de cauza, oficialitatile din Timisoara, in frunte cu primarul Gheorghe Ciuhandu, au adresat o scrisoare deschisa catre TAS in care cer reanalizarea deciziei.

IOSIF ROTARIU (antrenor Poli): "Noi, cei din staful tehnic, si jucatorii, incercam sa ne vedem de fotbal. Palmaresul lui Poli apartine Timisoarei si aici trebuie sa ramina. Cred ca se comite o nedreptate."

GABRIEL CARAMARIN: "Nu pot sa spun prea multe pina cind decizia nu va fi aplicata in mod efectiv. Pina atunci, pe noi, jucatorii, nu are de ce sa ne afecteze."

ANDREI CRISTEA: "Nu cred ca spusele domnului Iancu se vor si materializa. Nu ma gindesc la ce va fi, pentru ca sint la Poli si aici vreau sa ramin."

MIHAITA PLESAN:" Ar fi foarte rau pentru noi ca Poli sa se retraga din campionat. Doresc sa ramin aici, dar numai in conditiile in care se va dori in continuare sa se faca performanta."

Revin la Stiinta Timisoara?

Directorul tehnic al lui Poli, Jackie Ionescu, a propus ieri o alternativa inedita in solutionarea conflictului cu Zambon. "Acest italian nu stie ca in istoria lui Poli exista o perioada de 17 ani pe care nu are cum sa o cuprinda palmaresul pe care spune ca il detine si nu poate sa o negocieze cu nimeni. Intre anii 1948 si 1965, echipa si-a schimbat denumirea in Stiinta Timisoara, iar jucatorii evoluau in albastru. Palmaresul Stiintei cuprinde participari in Cupele Europene si o Cupa a Romaniei. Dupa '66, cind echipa a revenit la numele de Poli, acest palmares nu a mai fost preluat", a declarat Ionescu.

Planurile lui Iacov

Claudio Zambon se va intilni astazi cu presedintele lui FC National, pentru a negocia achizitionarea palmaresului de catre cel din urma. "Timisorenii vor avea pe cine incuraja din vara. Domnul Iacov va forma acolo o echipa adevarata", a spus italianul. Se pare ca, daca Nationalul va retrograda, bancarii vor fuziona cu Poli, iar echipa hibrid va evolua in Liga I.

BILANTUL LUI POLI IN ERA IANCU

Nici un rezultat!

Dupa mai bine de un an si jumatate sub patronatul lui Marian Iancu si sub obladuirea gigantului BkP, alb-violetii au devenit o formatie inedita in peisajul primei ligi. Desi obisnuita cu investitii masive, rezultatele s-au lasat asteptate. La capitolul antrenori, banatenii au schimbat sistematic numele de pe banca tehnica, la interval de sase luni. Mai intii, a fost esecul cu Olaroiu, care a plecat repede pentru a duce Steaua in grupele Ligii Campionilor.

A urmat Hagi, fara rezultate notabile, iar de la el, stafeta a preluat-o Cirtu. Macinat de stres, Sorinaccio a parasit Banatul pentru a-i face loc lui Artimon. Conflictul cu Iancu l-a facut si pe acesta sa cedeze, iar, de o saptamina, Rotariu este principal.

25 DE MILIOANE de euro este suma totala pe care patronul lui Poli sustine ca a investit-o de la venirea sa pe Bega, in vara lui 2005.

35 DE JUCATORI a achizitionat Timisoara in mandatul lui Marian Iancu, perioada in care s-au schimbat sase antrenori.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.