Forul condus de Sandu trebuie sa aplice pana la 23 martie decizia TAS in privinta litigiului privind palmaresul Politehnicii Timisoara . In caz contrar, FRF va ajunge la Comisia de Disciplina a FIFA, unde risca sanctiuni drastice

Disputa pentru palmaresul istoric al Politehnicii Timisoara se apropie de final. Pe 5 decembrie 2006, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a dat dreptate italianului Claudio Zambon, proprietar al SCS FC Politehnica Timisoara SA, echipa de fotbal fiind inscrisa in Liga a III-a. In schimb, pe 22 februarie 2007, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF a decis ca palmaresul ii apatine gruparii lui Marian Iancu, FC Universitar Politehnica Timisoara Invest SA, adica echipei care activeaza in Liga I.

Dupa ce a refuzat sa respecte decizia TAS, federatia de la Bucuresti a fost instiintata in mai multe randuri de catre FIFA ca trebuie sa aplice hotararea din 5 decembrie. Pe 22 februarie, cu o zi inainte de sedinta CAF, forul mondial a solicitat FRF, printr-o adresa oficiala, sa puna in aplicare decizia de la Lausanne in privinta numelui si palmaresului Politehncii Timisoara. "Ne referim la problema mai sus mentionata, noi primind un fax trimis de la SCS FC Politehnica Timisoara SA, in care am fost informati ca decizia TAS (in cazul SC FC Politehnica Timisoara SA vs CS FCU Politehnica Timisoara) luata la 5 decembrie 2006 nu a fost inca executata de FRF. La solicitarea presedintelui Comitetului Disciplinar al FIFA, trebuie sa cer FRF sa aplice in totalitate decizia TAS. Va multumim ca ati luat nota si pentru pretioasa dumneavoastra colaborare in aceasta problema", se arata in adresa semnata de Volker Hesse, secretar adjunct al Comitetului Disciplinar al FIFA.

In ciuda acestui avertisment, CAF a decis, o zi mai tarziu, pe 23 februarie, ca numele si palmaresul ii apartin lui FCU Politehnica Timisoara Invest SA! Imediat, FIFA a trimis inca o adresa oficiala catre FRF, pe numele secretarului general Adalbert Kassai, prin care ii cerea acestuia ca, pana pe 1 martie, forul roman sa trimita decizia completa si argumentata luata de CAF. "Draga domnule, am primit faxul dumneavoastra din 23 februarie, inclusiv documentul adresat TAS si datat 15 februarie 2006 (probabil, corect anul 2007) si am luat cunostinta de informatiile respective. Ulterior am primit un fax expediat de SCS FC Politehnica Timisoara SA pe 23 februarie 2007, prin care ne informa despre decizia luata, pe 22 februarie 2007, de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF, care, aparent, a schimbat decizia TAS. Va cerem sa ne trimiteti decizia completa si argumentata a CAF, pana cel tarziu la 1 martie 2007, intr-o limba oficiala acceptata de FIFA.

Va multumim ca ati luat nota si pentru cooperarea din aceasta problema", se arata in adresa trimisa de FIFA catre FRF, semnata de Volker Hesse, secretar adjunct al Comitetului Disciplina al UEFA, si de Marko Villiger, director al Departamentului Juridic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.