Nationala de polo a Romaniei, singura echipa de jocuri sportive participanta la campionatele lumii, a ajuns in Australia dupa o calatorie intarziata cu o zi, pregatindu-se saptamana aceasta la Sydney pentru Mondialele care vor debuta martea viitoare la Melbourne. Inaintea plecarii am stat de vorba cu antrenorul Vlad Hagiu, discutia axandu-se pe modul cum s-a desfasurat pregatirea pentru aceasta importanta competitie si pe sansele echipei noastre de a repeta sau imbunatati rezultatul obtinut la ultima editie de la Montreal, clasarea pe locul 6.

Esti multumit de modul cum au raspuns baietii indicatiilor tactice?

In linii mari da, tinand seama ca nu am avut la dispozitie toti jucatorii la turneele de la Cluj-Napoca si Debrecen. Au mai intervenit si accidentarile lui Andrei Iosep si George Georgescu, primul urmand sa fie recuperat in aceste zile. Tin sa multumesc federatiei pentru ca ne-a facilitat participarea la aceste turnee, unde am intalnit adversari puternici, ca Ungaria, Grecia si Germania. Rezultatele au contat mai putin.

Remarci pe cineva in mod deosebit?

M-a surprins placut prestatia tinerilor Tiberiu Negrean si Alexandru Ghiban, care s-au integrat in angrenajul echipei. Ceilalti, in nota lor obisnuita de jucatori profesionisti in Spania si Italia sau la formatiile fruntase din tara noastra. Cu o singura exceptie, Florin Musat, care s-a autoexclus, dar pe care-l astept la antrenamentelele pentru urmatoarele competitii. Colegii lui s-au pregatit cu multa ambitie si sunt supermotivati sa prinda podiumul mondial.

Ceea ce ar constitui o premiera pentru polo-ul romanesc. E posibila?

Depinde numai de ei. Am fost repartizati intr-o grupa relativ usoara, in care vom intalni Canada in meciul de debut, dupa aceea Noua Zeelanda si in partida derby Ungaria, de opt ori campioana olimpica. Se califica primele trei din cele patru grupe, dupa care va incepe cu adevarat greul.

Vreo preferinta in privinta urmatoarei adversare?

Probabil va fi Rusia. Un adversar abordabil pe care l-am invins la ultimele Mondiale si Europene. Ceva mai greu ar fi daca am juca impotriva Spaniei sau Greciei.

Ar urma un sfert de finala cu castigatoarea grupei B, care va beneficia de o zi de odihna in plus. Conteaza acest lucru?

La un asemenea nivel conteaza mai putin, majoritatea echipelor de top dozandu-si bine eforturile. Daca vom trece de Rusia si sper din suflet sa fie asa, vom juca impotriva Croatiei, o echipa puternica, dar pe care o cunoastem destul de bine. Acesta poate fi considerat meciul cheie.

O calificare in semifinale ar echivala cu un pas important spre ravnita medalie.

Nu ar fi suficienta fara o noua victorie, de data asta impotriva unui adversar mult mai tare, nimeni altul decat Serbia, campioana mondiala en-titre. Daca vom pierde, vom avea ultima sansa de a obtine medalia dupa confruntarea cu invingatoarea dintre Ungaria si castigatoarea grupei C, Grecia sau Spania. Un drum lung pentru a ne atinge obiectivul calificarii la JO. Daca nu vom reusi, mai avem la dispozitie trei oportunitati, doua anul acesta la Liga Mondiala si Cupa Mondiala si una in 2008, la turneul care va fi organizat in Romania. Consider ca nu putem rata prezenta la Beijing.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.