Roger Federer si-a vazut naruit visul de a dobori recordul vechi de 30 de ani al lui Guillermo Vilas: 46 de meciuri consecutive fara infringere. Elvetianul a fost eliminat de la Indian Wells de un alt Guillermo, care l-a stopat pe liderul mondial la borna 41, invingindu-l in turul secund, cu 7-5, 6-2. Elvetianul a acuzat probleme la piciorul drept, dar nu a avut accidentarea ca scuza.

Argentinianul Guillermo Canas, ajuns sa dispute turneul de la Indian Wells ca lucky loser, postura dobindita odata cu retragerea belgianului Xavier Malisse de pe tabloul principal, a detonat ceea ce pare a fi, deocamdata, bomba anului in tenis.

Sud-americanul, un fost numar opt mondial cazut in dizgratie dupa ce a primit, in 2005, o suspendare consistenta pentru dopaj, a uimit o lume intreaga duminica noapte, cind a reusit sa il trimita acasa pe invincibilul Roger Federer. El a izbutit sa intrerupa seria de 41 de meciuri consecutive fara infringere a elvetianului, obligindu-l, practic, pe acesta din urma sa cedeze in turul al doilea cu un scor neverosimil, 5-7, 2-6.

Liderul clasamentului ATP se prezentase la startul turneului de peste Ocean cu o zestre de sapte titluri obtinute la rind si cu telul de a bate recordul de 46 de partide cistigate consecutiv, stabilit de Guillermo Vilas acum 30 de ani.

Pasenta nu i-a iesit, de aceasta data, lui Mister Perfect. Canas a dus scorul la 6-5 in favoarea sa in primul set, gratie unui break obtinut la momentul potrivit si a incheiat ostilitatile prin fructificarea propriului serviciu. In timpul pauzei dintre cele doua manse, Federer s-a descaltat si a chemat, pentru prima oara in meci, medicul ATP, din cauza durerilor de la piciorul drept, provocate de basici.

Elvetianul a dat semne ca si-a revenit, insa doar pentru scurt timp. El a mai recurs, inca o data, la serviciile fizioterapeutului. Argentinianul si-a vazut insa de joc si a cistigat ultimele trei game-uri ale actului secund, care i-au adus victoria finala. Numarul 60 mondial a mai trecut o data in cariera de Roger, in 2002, in runda inaugurala a turneului Masters de la Toronto (7-6, 7-5). Urmatorul sau adversar va fi spaniolul Carlos Moya.

Dopat din neglijenta

Canas, care a cistigat 11 din cele 13 partide disputate in acest an, a cucerit cel de-al saptelea titlu din cariera luna trecuta, la Costa Do Sauipe (Brazilia). Sud-americanul s-a reintors cu succes in circuitul profesionist, dupa ispasirea unei suspendari pentru dopaj.

Sanctiunea dictata in 2005, pentru consumul unui diuretic, hydrochlorothiazid (HCT), cu ocazia turneului de la Acapulco, era, initial, de doi ani. Forul mondial i-a redus, insa, pedeapsa, la 15 luni, dupa ce a ajuns la concluzia ca jucatorul a fost, de fapt, victima propriei neglijente, el necitind prospectul medicamentului care continea respectiva substanta, inainte de utilizare. Argentinianul a revenit, oficial, pe teren, in septembrie 2006.

Surprize, surprize!

Tabloul principal masculin a consemnat citeva eliminari de marca. Lleyton Hewitt si Marat Safin au parasit competitia, dupa ce au cedat in turul al doilea in fata sirbului Janko Tipsarevici (7-6, 4-6, 6-2), respectiv a francezului Nicolas Mahut (6-3, 4-6, 6-0). Nici spaniolul Tommy Robredo, al saptelea favorit, nu a avut o soarta mai blinda.

El a fost invins de francezul Gilles Simon (6-7, 6-3, 6-0), la fel ca si cipriotul Marcos Baghdatis, numarul 17 mondial, de spaniolul Guillermo Garcia Lopez (7-5, 7-5). Norocosi au fost, in schimb, britanicul Andy Murray, chilianul Fernando Gonzales, americanul Andy Roddick, spaniolul Rafael Nadal si croatul Ivan Ljubicici.

Sarapova, in turul trei

Maria Sarapova, principala favorita in competitia feminina, a depasit problemele provocate de serviciul mai slab si caldura excesiva si a trecut in turul al treilea dupa ce a invins-o pe frantuzoaica Nathalie Dechy, scor 7-5, 6-2. Elvetianca Martina Hingis, a treia favorita, s-a calificat, de asemenea, mai departe, trecind de austriaca Yvonne Meusburger, scor 6-2, 6-4.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.