Formatia lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, s-a impus cu 1-0 in deplasarea de la Harkov, contra lui Metalist, si s-a apropiat la doua puncte de Dinamo Kiev, care a terminat la egalitate cu Krivbas Krivoi Rog. Singurul gol al partidei a fost reusit de Ciprian Marica .Virful crede ca Sahtior poate cistiga un trofeu european si spune ca il asteapta pe Marius Niculae la Donetk.

Sport Total: Felicitari pentru victorie si pentru golul marcat. Cum a fost?

Ciprian Marica: Multumesc frumos! Este o victorie extrem de pretioasa, obtinuta impotriva unui adversar incomod, care se afla pe locul al treilea. Probabil ca era si mai greu, daca era si Stoican pe teren. Este un succes cu atit mai important, cu cit Dinamo Kiev nu a reusit decit o remiza, iar noi ne-am apropiat la doua puncte de ei.

Mircea Lucescu declara ca diferenta de patru puncte de la sfirsitul turului este prea mare.

Intr-adevar, nu meritam sa fim atit de departe de Dinamo. Oricum, niciodata nu am renuntat sa speram la titlu. Dupa etapa de ieri, sansele noastre au crescut considerabil, mai ales ca vom juca meciul direct pe teren nostru, la Donetk.

Golul tau s-a dovedit decisiv in aceasta partida.

A fost ceva tevatura in privinta lipsei mele de eficacitate. Unii au spus ca nu am mai inscris de trei luni, calculind si pauza de iarna. In fapt, au fost doar trei meciuri in care nu am marcat: amicalul cu Moldova si dubla cu Nancy din Cupa UEFA. Oricum, eu mi-am pastrat calmul, am muncit in continuare si am beneficiat si de sprijinul domnului Lucescu.


Apropo de UEFA, ati reusit un rezultat bun contra detinatoarei trofeului. Ce ar fi mai important pentru Sahtior, un trofeu european sau campionatul?

Clubul are ca obiectiv ambele trofee. Pentru mine, personal, Cupa UEFA ar conta mai mult, pentru ca am mai cistigat campionatul. Daca vom scoate Sevilla, vom avea un moral bun. In orice caz, cred ca avem forta sa ne batem in ambele competitii.

In iarna au plecat portarul Pletikosa si capitanul Timosciuk. Se simte absenta lor la echipa?

Timosciuk era un jucator important, un mijlocas central greu de inlocuit. Este un minus pentru echipa, dar probabil ca plecarea lui a insemnat un plus pentru club. Sint sigur ca domnul Lucescu va gasi solutii pentru inlocuirea lui.

Pentru Timosciuk s-a obtinut o suma record: 15 milioane de euro. Va fi Marica urmatorul produs de export?

As minti daca as spune ca nu visez sa joc la o echipa din Occident, insa plecarea nu este o prioritate pentru mine in acest moment. Sint tinar, iar echipa are potential sa se bata cu oricine.

In ultima vreme se vorbeste de venirea unui alt roman la Sahtior. Este vorba despre Marius Niculae.

Am auzit cite ceva si sper sa se materializeze. Marius este un jucator foarte bun si, in plus, este prietenul meu. Ar fi foarte bine atit pentru el, cit si pentru echipa. A avut mult ghinion in ultima vreme, dar poate fi un cistig.

Nevoit sa se opereze

Marica este al doilea fotbalist al nationalei care, in ultima perioada, a suferit din cauza unei plagi inestetice. Dupa o lovitura in plina figura suferita la un antrenament, in urma cu o saptamina, atacantul lui Sahtior Donetk are probleme de ordin estetic.

Ciprian Marica si-a spart buza, fapt care a necesitat opt puncte de sutura, in urma carora a ramas cu cicatrice. Se pare ca fotbalistul nu a fost multumit de conditiile oferite de clinicile de chirurgie estetica din Donetk si va merge la un centru specializat din vestul Europei.

Suporterii sint multumiti

Fanii lui Sahtior Donetk au fost extrem de multumiti de rezultatul obtinut de echipa lor in Cupa UEFA, 2-2, la Sevilla. "Mircea, multumim pentru Sevilla", scria pe un banner afisat de fanii minerilor la meciul cu Metalist.

In Olanda, la victorie

Atacantul roman este optimist in privinta sanselor Romaniei in partida cu Olanda, din preliminariile pentru EURO 2008. "Nu mergem in Olanda pentru un egal. Jucam intotdeauna la victorie si sper sa reusim un rezultat bun", a declarat Ciprian Marica.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.