Romania a invins Spania la un scor fluviu, simbata, in Ghencea, 50-14, stirnind o avalansa de eseuri impotriva unor iberici care au parut mai mereu depasiti de situatie. Sorin Socol si echipa lui s-au jucat cu adversarii ca la o corida autentica din Cataluņa, ametindu-i prin patrunderi pe linia de treisferturi ori prin forta inaintarii.

Pe post de matadori s-au aflat Catalin Fercu si Iulian Dumitras, ambii cite doua eseuri, alaturi de Petre Cristian, Marius Tincu, Sorin Socol sau Vali Calafeteanu, cite o incercare. Eseurile Spaniei au venit doar dupa greseli in defensiva noastra, Dumitras, in prima repriza, si intreaga aparare pe final de meci.

In rest, nici o sansa pentru iberici, scorul de 24-7 la pauza spunind totul despre felul in care a decurs acest joc. In total, echipa noastra a marcat opt eseuri, cinci dintre ele transformate, Florin Vlaicu, de trei ori, alaturi de Danut Dumbrava si Calafeteanu, cite o data. A fost o ultima verificare pe teren propriu in CEN inainte de Cupa Mondiala, verificare care a adus o revigorare evidenta a stejarilor, mai ales la nivelul moralului, afectat dupa infringerea cu Georgia.

La final, si managerul Robert Antonin s-a declarat multumit de aceasta partida. "Echipa a recistigat placerea de a juca. Brezoianu a fost cel mai bun jucator, a facut trei eseuri, dar la fel de mult mi-a placut si linia intii, Silviu Florea, Marius Tincu sau Cezar Popescu. O serie de jucatori tineri a aratat, in absenta unora dintre titulari, ca poate sa evolueze la un nivel bun".

Romania a revenit pe locul unu in clasamentul Cupei Europene a Natiunilor, iar simbata viitoare joaca in Cehia, la Ricany.

Portugalia a invins

Portugalia a reusit sa cistige cu 12-5 in fata Uruguayului, in prima mansa a ultimei faze de calificare la Cupa Mondiala. Victoria lusitanilor a avut loc la Lisabona, insa calificarea se va decide abia pe 24 martie, in returul care se va disputa la Montevideo. Cine invinge in aceasta dubla merge in grupa Romaniei de la CM, alaturi de Italia, Scotia si Noua Zeelanda.